10 самих рідкісних продуктів у світі, які вдається спробувати не кожному

Небагато, що є в світі, цікавить і приваблює нас так, як їжа смачна і незвичайна. Це абсолютно не дивно, адже, щоб залишатися повними сил і здоровими, нам потрібно їсти кілька разів на день. За всю історію людства було придумано безліч страв, інгредієнти яких часом сильно дивують. Ми склали для вас список самих рідкісних і незвичайних продуктів. Якщо випаде можливість, не пропустіть шанс їх спробувати.

Суп з пташиного гнізда

Це не просто химерна назва, а реальність. Головним інгредієнтом виступають їстівні гнізда деяких видів саланган (стрижів). В Китаї вони вважаються афродизіаком, і це робить їх чимось на зразок делікатесу. По консистенції суп з пташиних гнізд являє собою тягучу слиз і чимось нагадує кисіль.

Ікра білуги-альбіноса

Ікра завжди була відома як рідкісна і дорога їжа. Існує велика кількість різних сортів ікри, причому найдорожчою є ікра білуги-альбіноса. Цю ексклюзивну їжу дуже важко знайти, оскільки самки цього рідкісного виду починають розмножуватися, тільки досягнувши віку 20 років.

2 млн км, приблизний обсяг нової батареї для електромобілів від постачальника Тесли
Традиційний ярмарок коней в Эплби, найбільша в Європі, все ж відбулася
“Будинок воскових фігур”: як Періс Хілтон допомогла хоррору зібрати касу

Кавун сорту Densuke

Кавуни – одні з найбільш поширених фруктів на планеті, але є певний сорт, який є винятково рідкісним. Кавун Densuke вирощують тільки в Японії, на Хоккайдо, причому в дуже малих обсягах: не більше 10 тис. штук на рік. Це зробило фрукт популярним подарунком для особливих випадків.

Яловичина кобе

Яловичина – один з найпоширеніших продуктів харчування в світі. Популярне м’ясо можна купити за порівняно невисоку ціну практично в будь-якому магазині світу. Яловичина кобе відрізняється, так як м’ясо надходить безпосередньо від корів вагю. Це дуже розпещені тварини, яких годують тільки кращою травою, дають пити пиво, а також щодня роблять масаж.

Шоколад Chocopologie

Це дорогий ексклюзивний шоколадний трюфель, створений Knipschildt. Він коштує майже 3000 доларів за 500 м і містить трюфельне масло і какао особливого сорту Valrhona. Ласощі, доступне тільки для багатіїв.

Ідеальний стейк на грилі: шеф-кухар розкрив секрети приготування
«Бережіть рідних!»: таксист розповів дівчині історію зі свого життя
Буде 603 кінських сили: тестується оновлений 2021 Mercedes-E63 AMG

Сіль з морських водоростей

Вона також відома під назвою Amabito No Moshio і є найрідкіснішою сіллю в світі. Її виробляють тільки в Японії. Процес очищення вельми специфічний і включає випаровування морської води і подальше змішування солі з подрібненими морськими водоростями.

Мацутакэ

Багато видів грибів незвичайні просто тому, що їх важко вирощувати у великих кількостях. Тим не менш саме гриб мацутакэ є, мабуть, самим рідкісним з усіх, оскільки він росте тільки на певному типі дерев в Азії. Після того як гриби зібрані, вони більше ніколи не будуть рости на цьому місці, що ще більше ускладнює їх збір.

Шафран

Спеції стали частиною нашого щоденного раціону. Раніше деякі з них були настільки цінними, що війни велися через торгових шляхів. Рідкість шафрану може здатися дивним, враховуючи, що його досить легко вирощувати, але для отримання невеликої кількості спеції потрібна величезна кількість квітів, а їх збір – копітка робота. Ціни можуть легко досягати кількох тисяч доларів за 500 р.

Диня Юбарі (головне фото)

Вона дуже схожа на звичайну диню, але є рідкісною тільки тому, що вирощується в невеликому японському містечку. Вулканічний ґрунт в цьому районі обумовлює унікальний смак фрукта, що робить неможливим його вирощування де-небудь ще в світі.

Білий трюфель

Всі види трюфелів зустрічаються рідко, але саме білий трюфель знайти важче всього, що робить його одним з найдорожчих продуктів у світі. Це пов’язано з тим, що його не можна вирощувати штучно, можна лише збирати, виявивши на коренях певних дерев.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code