5 рецептів солоної вівсянки для доброго і бадьорого ранку

Страви з вівсянки можуть бути не тільки солодкими. Варіантів набагато більше. пропонує п’ять рецептів солоної вівсянки з грибами, рибою, сиром, овочами та іншими компонентами.

1. Вівсяна каша з гарбузом і яйцями некруто

5 recept v solono v vsyanki dlya dobrogo bad orogo ranku 1 - 5 рецептів солоної вівсянки для доброго і бадьорого ранку

Інгредієнти

  • ½ Гарбуза;
  • 3 чайні ложки оливкової олії;
  • 1¼ чашки мигдального молока або будь-якого іншого рослинного молока;
  • ½ Чашки вівсяних пластівців;
  • ½ Склянки подрібнених волоських горіхів;
  • 2 чайні ложки лимонного соку;
  • 2 великих яйця;
  • мелений чорний перець і сіль за смаком.

Приготування

Гарбуз очистіть і наріжте невеликими кубиками. Розігрійте духовку до 175 градусів, застеліть деко папером для випічки і викладіть гарбуз, попередньо посолену й обмащений оливковою олією. Надішліть випікатися на 25-30 хвилин. Ознака готовності — золотава скоринка і м’якість продукту.

Поки в духовці готується гарбуз, викладіть в невелику каструлю рослинна молоко (можна просто воду), вівсяні пластівці, волоські горіхи, лимонний сік і сіль. Доведіть суміш до кипіння і варіть на невеликому вогні до готовності (10-15 хвилин). Якщо бачите, що каша стає занадто густий, додайте кілька ложок рідини для отримання бажаної консистенції.

Відваріть яйця некруто, злегка остудіть і очистіть від шкаралупи.

Викладіть готову вівсянку в тарілку, додайте до неї запечені кубики гарбуза і одне яйце зверху, придавивши його так, щоб воно тріснуло і на кашу витекло трохи жовтка. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте трохи оливкової олії, настояного на травах, якщо таке є.

2. Гостра вівсянка з овочами по-індійськи

5 recept v solono v vsyanki dlya dobrogo bad orogo ranku 2 - 5 рецептів солоної вівсянки для доброго і бадьорого ранку

Інгредієнти

  • ¾ Чашки овочевої суміші (горошок, моркву, солодкий перець, брокколі);
  • 2 середніх томата;
  • 1 невелика цибулина;
  • 1 чашка грубих вівсяних пластівців;
  • 1-2 зелених гострих перцю чілі;
  • ¾ Чашки води;
  • щіпка куркуми;
  • сіль і перець за смаком;
  • ½ Чайної ложки часнику;
  • ½ Чайної ложки імбиру;
  • ½ Чайної ложки кмину;
  • ¼ Чайної ложки суміші гарам масала;
  • ¼ Чайної ложки меленого коріандру;
  • ¼ Чайної ложки меленого гострого перцю;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування

Підсушіть на сковороді вівсяні пластівці і відкладіть в сторону. У цю ж сковороду додайте кмин, подрібнений часник і корінь імбиру і трохи рослинного масла. Добре перемішайте. Як тільки часник і імбир почнуть сильно пахнути, викладіть в суміш нарізану півкільцями цибулю і овочі (у тому числі і перець чилі) і смажте 3-5 хвилин.

Потім додайте в суміш томати, сіль і куркуму. Як тільки помідори стануть м’якими, викладіть в сковороду залишилися прянощі: мелений коріандр, гарам масалу, гострий мелений перець. Готуйте ще кілька хвилин, продовжуючи постійно помішувати.

Влийте в сковороду воду, доведіть до кипіння і висипте туди вівсяні пластівці. Варіть кашу до готовності, постійно помішуючи.

Готову вівсянку можна полити маслом дхі і прикрасити свіжою кінзою.

3. Вівсянка з яєчнею і копченої червоної риби

5 recept v solono v vsyanki dlya dobrogo bad orogo ranku 3 - 5 рецептів солоної вівсянки для доброго і бадьорого ранку

Інгредієнти

  • 4 чашки курячого бульйону;
  • 2 чашки вівсяних пластівців;
  • 1 чашка шпинату або рукколи;
  • 2 пера зеленої цибулі;
  • 4 смажених яйця;
  • 60 г філе копченої форелі;
  • сіль і мелений перець за смаком;
  • пара гілочок свіжого кропу;
  • оливкова олія.

Приготування

У невеликій каструлі доведіть до кипіння курячий бульйон і викладіть туди пластівці. Варіть до готовності 10-15 хвилин. Вівсянка має увібрати в себе більшу частину рідини.

Промийте листя шпинату або рукколи, промокніть їх паперовим рушником і наріжте. Додайте в кашу разом з половиною нарізаного зеленого лука.

Розділіть готову кашу на чотири порції. Викладіть зверху шматочки копченої червоної риби і одне смажене яйце. Посипте залишилися зеленою цибулею, прикрасьте гілочкою свіжого кропу і, якщо є бажання, полийте невеликою кількістю оливкової олії.

4. Вівсянка з яйцем і беконом

5 recept v solono v vsyanki dlya dobrogo bad orogo ranku 4 - 5 рецептів солоної вівсянки для доброго і бадьорого ранку

Інгредієнти

  • 1 стакан молока;
  • ½ Чашки вівсяних пластівців;
  • 1 чайна ложка рослинної олії;
  • 1 велике яйце;
  • 1 їдальня ложка тертого сиру чеддер;
  • 1 скибочка бекону;
  • 2 чайні ложки зеленого лука;
  • мелений перець;
  • морська сіль.

Приготування

У невеликій каструлі змішайте вівсяні пластівці з молоком і сіллю і варіть до готовності.

У сковороді підсмажте бекон і яйце. Бажано, щоб жовток залишався трохи рідким. Бекон наріжте великими шматочками.

Готову кашу викладіть на тарілку, зверху додайте яйце і бекон. Посипте блюдо тертим сиром і зеленою цибулею.

5. Вівсянка з грибами, смаженим солодким перцем і руколою

5 recept v solono v vsyanki dlya dobrogo bad orogo ranku 5 - 5 рецептів солоної вівсянки для доброго і бадьорого ранку

Інгредієнти

  • 2 склянки мигдального молока або будь-якого іншого рослинного молока;
  • 2 склянки води;
  • 2 склянки вівсяних пластівців;
  • ½ Склянки солодкого перцю;
  • 240 г грибів;
  • оливкова олія;
  • пучок рукколи;
  • 2 яйця;
  • сир пармезан або будь-який інший твердий сир;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування

У невеликій каструлі змішайте воду і молоко, доведіть до кипіння і всипте туди вівсяні пластівці. Варіть до готовності близько 10 хвилин.

Поки вариться каша, на сковороді розігрійте оливкове масло і підсмажте спочатку скибочки солодкого перцю, а потім нарізані гриби. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім на цій же сковороді підсмажте яйця.

Готову вівсянку розкладіть по тарілках. Зверху посипте тертим сиром, викладіть яйця, гриби, перець і рукколу.

Приємного вам апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code