Наша сім’я обожнює прості і смачні страви. До однієї з таких відноситься м’ясо. Його можна приготувати по-різному, а у більшості випадків результат порадує їдців. Не так давно я дізналася досить цікавий рецепт приготування свинини. Іноді, правда, можу міняти її на яловичину або навіть птицю.
Але все-таки намагаюся не сваволити і готувати по рецептурі з свинини.
Що потрібно?
Щоб створити шикарне блюдо, необхідно закупитися хорошим м’ясом та іншими допоміжними компонентами. Список:
- М’ясо (свинина) – п’ять кілограмів. Та частина, де реберця. Потрібна не пісна і не жирна частина тушки.
- Часник – дві великі головки. Якщо хочете, можна взяти і три.
- Олія оливкова – дві столові ложки. Іноді заміняю його на звичайне, рослинна, без аромату.
- Сіль – дві чайних ложки без верху.
- Перець мелений чорний – дві чайні ложки. Теж без гірки.
- Сушений чебрець – дві чайні ложки.
- Фольга – скільки буде потрібно.
Підготовка продуктів
Помістити майбутнє жарке в жаровню. Важливо дотримуватися умова: жирною стороною вгору.
Очистити часник. Взяти миску і видавити у неї все часникові зубці, використовую спеціальний прес.
Іноді можна і порубати дрібно.
Далі висипати сюди сіль, перець. Додати чебрець і оливкове масло.
Ретельно перемішати отриману суміш.
Розподілити маринад по жирному шару майбутнього жаркого.
Залишити свинину в такому стані на годину. Нехай постоїть при кімнатній температурі.
Інструкція з приготування
Духовку попередньо необхідно добре розігріти. Потрібна температура 260 градусів (за Цельсієм).
Посуд з підготовленим м’ясом ретельно накрити фольгою і закріпити.
На 25 хвилин помістити печеня в надра духовки.
Потім необхідно знизити температуру до 170 градусів. М’ясо в таких умовах залишити на годину-півтори.
За десять хвилин до передбачуваної готовності вийняти посуд з жарким і зняти фольгу.
Знову помістити жаровню в гарячу духовку.
Через 10 хвилин вимкнути духовку, але поки не відкривати дверцята. Нехай м’ясо злегка “відпочине” не менше 10-15 хвилин.
Цей нехитрий прийом допомагає готовому жаркого зберегти сік і насититися ароматами спецій.
Готову страву залишається нарізати на порційні шматки і подати до обіду улюбленої сім’ї або гостям.
Всі будуть у захваті – перевірено. Але не відходьте далеко, щоб почути захоплені вигуки, які говорять про те, яка ви прекрасна кулінарка і гостинна господиня.
Будьте готові до того, що жіноча половина гостей тепер теж захоче мати такий же рецепт. Поділіться ним, нехай всі будуть щасливі й ситі.