Беру хорошу свинину і багато часнику. Витримую їх в маринаді і запікаю

Наша сім’я обожнює прості і смачні страви. До однієї з таких відноситься м’ясо. Його можна приготувати по-різному, а у більшості випадків результат порадує їдців. Не так давно я дізналася досить цікавий рецепт приготування свинини. Іноді, правда, можу міняти її на яловичину або навіть птицю.

Але все-таки намагаюся не сваволити і готувати по рецептурі з свинини.

Що потрібно?

Щоб створити шикарне блюдо, необхідно закупитися хорошим м’ясом та іншими допоміжними компонентами. Список:

  • М’ясо (свинина) – п’ять кілограмів. Та частина, де реберця. Потрібна не пісна і не жирна частина тушки.
  • Часник – дві великі головки. Якщо хочете, можна взяти і три.
  • Олія оливкова – дві столові ложки. Іноді заміняю його на звичайне, рослинна, без аромату.
  • Сіль – дві чайних ложки без верху.
  • Перець мелений чорний – дві чайні ложки. Теж без гірки.
  • Сушений чебрець – дві чайні ложки.
  • Фольга – скільки буде потрібно.

Підготовка продуктів

Помістити майбутнє жарке в жаровню. Важливо дотримуватися умова: жирною стороною вгору.

Батька не знала, але пам’ять його вшановує. 39-річна дочка Лістьєва схожа на нього
Таємничі джерела в печерах виявлені дослідниками: їм сотні тисяч років
Діти Бена Афлека зробили “картонну” Ану де Армас: у відносинах зірок все добре

Очистити часник. Взяти миску і видавити у неї все часникові зубці, використовую спеціальний прес.

Іноді можна і порубати дрібно.

Далі висипати сюди сіль, перець. Додати чебрець і оливкове масло.

Ретельно перемішати отриману суміш.

Розподілити маринад по жирному шару майбутнього жаркого.

Залишити свинину в такому стані на годину. Нехай постоїть при кімнатній температурі.

Інструкція з приготування

Духовку попередньо необхідно добре розігріти. Потрібна температура 260 градусів (за Цельсієм).

Посуд з підготовленим м’ясом ретельно накрити фольгою і закріпити.

На 25 хвилин помістити печеня в надра духовки.

Потім необхідно знизити температуру до 170 градусів. М’ясо в таких умовах залишити на годину-півтори.

За десять хвилин до передбачуваної готовності вийняти посуд з жарким і зняти фольгу.

Знову помістити жаровню в гарячу духовку.

“Безкрилий” Мерайя Кері: знаменитості, у яких, всупереч чуткам, ні літаків
В Англії популярні хвилясті стіни. Виявляється, їх товщина – один цегла
2 млн км, приблизний обсяг нової батареї для електромобілів від постачальника Тесли

Через 10 хвилин вимкнути духовку, але поки не відкривати дверцята. Нехай м’ясо злегка “відпочине” не менше 10-15 хвилин.

Цей нехитрий прийом допомагає готовому жаркого зберегти сік і насититися ароматами спецій.

Готову страву залишається нарізати на порційні шматки і подати до обіду улюбленої сім’ї або гостям.

Всі будуть у захваті – перевірено. Але не відходьте далеко, щоб почути захоплені вигуки, які говорять про те, яка ви прекрасна кулінарка і гостинна господиня.

Будьте готові до того, що жіноча половина гостей тепер теж захоче мати такий же рецепт. Поділіться ним, нехай всі будуть щасливі й ситі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code