Для швидкого перекусу я готую маленькі протеїнові кульки: дуже смачно, ситно і готувати просто

Діти витрачають дуже багато енергії, а тому постійно відчувають бажання перекусити. Щоб це було не тільки смачно, але і корисно, кращою заміною печива, цукерок і бутербродів є свіжі овочі і фрукти. Але діти не завжди погоджуються їсти їх – тоді на допомогу приходять протеїнові кульки, які можна зробити легко і швидко.

Необхідні інгредієнти

  • Півсклянки натурального арахісового масла.
  • Чверть склянки меду.
  • Два склянки вівсяних пластівців.
  • Чверть склянки несолодкої кокосової стружки.
  • Дві столові ложки подрібненого пекана.
  • Дві столові ложки кондитерського маку чи насіння чіа (за бажанням).
  • Дві столові ложки дрібних шматочків гіркого шоколаду (20-50% какао).

1. Зробіть рідку основу

Перемішайте мед і арахісове масло, злегка розігрів їх у мікрохвильовці або на повільному вогні. Змішуйте їх ложкою або віночком до однорідної консистенції, а потім дайте охолонути. У вас повинна вийти консистенція, середня між густим маслом і рідким медом текуча і в’язка.

Готую крем-брюле за особливим рецептом: додаю в десерт мелену каву
Я знайшла спосіб, як позбавити помідори від фітофтори. Допомагає часниковий розчин
Торт “Зоряна ніч” для фанатів Ван Гога: покроковий рецепт з фото

Враховуйте, що і мед, і арахісове масло – дуже алергенні продукти. Ви повинні бути впевнені, що можете вживати їх. В іншому випадку ви можете використовувати соєву олію, пасту з насіння соняшнику, мигдалю, фундука і так далі. Мед можна замінити кленовим сиропом або глюкозной патокою. Будьте обережні!

2. Додайте вівсянку

По своїй текстурі ці кульки найбільше нагадують батончики-мюслі, а тому їх основний інгредієнт – вівсянка. Ви можете попередньо пластівці обсмажити на сухій сковороді, щоб надати кулькам приємний смак випічки і хрустку скоринку, або ж використовувати їх у сухому вигляді. Додайте вівсянку в олійно-медову масу, а потім ретельно перемішайте до однорідного стану.

3. Змішайте основу з іншими інгредієнтами

Ви можете додати кокосову стружку, пекан, чіа або мак і шоколад по черзі, ретельно вмішуючи кожен інгредієнт, а можете всипати їх все відразу – це не має великого значення.

Замість масок і бальзамів я завжди роблю прості спреї для зміцнення волосся
Анна Хилькевич має намір змінити ім’я своєї молодшої дочки
“Ніч у музеї 4: чекати нам продовження або повного перезавантаження франшизи?

Хіба що почергове вмешивание може полегшити вам завдання рівномірного розподілу кожного продукту по всій заготівлі для майбутніх кульок.

Коли ви все ретельно перемішайте, перевірте, чи не занадто сухий є ця білкова маса? При необхідності ви можете додати ще трохи гарячого меду або теплого арахісової олії, злегка розведеного з водою.

Пам’ятайте: додавати додаткові рідкі інгредієнти слід буквально по краплі, поки не отримаєте бажану консистенцію. Якщо перестараєтеся, доведеться додавати ще вівсянки, кокоса, горіха і так далі, а це може тривати нескінченно. Так що регулюйте кількість обережно, без фанатизму.

4. Сформуйте кульки протеїнові

Використовуйте ложку, щоб викласти на деко отриману масу. Ви можете спочатку розділити на рівні частини, а тільки потім формувати з них ось такі кулі, як на фото вище. Чи можете робити це відразу – при вдалій консистенції ложка вам навіть не знадобиться, все можна робити відразу руками.

Потім все, що залишиться зробити – це заморозити кульки. Для цього буде достатньо пари годин, а після можете пригощати своїх дітей смачним і корисним перекусом, а також пригощатися самостійно.

При бажанні відразу після того, як дістанете ваші заморожені кульки з морозильної камери, ви можете ненадовго відправити їх у духовку. Завдяки заморожуванню, масло і шоколад не розтане відразу, а ось вівсянка і горіхи встигнуть злегка запектися і підрум’янитися.

Витягнувши кульки з духовки через дві-три хвилини, ви отримаєте щось на зразок протеїнового печива, яке буде теплим і зможе замінити десерт, якщо до вас несподівано нагрянуть гості або вам просто захочеться поласувати чим-небудь нешкідливим за сніданком або вечірнім чаюванням.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code