День святого Валентина не за горами, а це значить, що настав час розглянути рецепти цікавою випічки до свята. Якщо ви любите готувати шоколадну випічку, я рекомендую вам додати в неї еспресо-порошок. Десерти знаходять більш насичений шоколадний смак.
Сьогодні я поділюся з вами цим простим способом. Будьте впевнені, ваша друга половинка обов’язково оцінить смак таких десертів.
Що таке порошок еспресо?
Порошок-еспресо, який також відомий як розчинну еспресо, – це не просто подрібнені кавові зерна еспресо. Порошок являє собою концентрований розчинну каву з яскраво вираженим смаком. Щоб було простіше зрозуміти, скажу так: це не звичайний розчинну каву, він темніше і набагато міцніше, володіє більш глибоким смаком.
Щоб швидко приготувати еспресо, кристали можна розчинити в окропі. Порошок-еспресо робить шоколадні десерти більш шоколадними. Але я люблю цю добавку за рахунок того, що вона надає шоколадної випічці особливий смак. Все, що потрібно – це всього лише додати 1 ч. л. порошку в тісто. Ваші тістечка або торти знайдуть більш багатий шоколадний смак.
Це спосіб дозволяє посилити смак класичного какао-порошку або шоколадною випічки. Якщо додати в тісто невелику кількість порошку еспрессо, він не додасть випічці кавовий смак. Але якщо ви хочете, щоб вона була наділена ним, ви можете збільшити порцію вдвічі.
6 способів використовувати порошок-еспресо
А зараз я розповім вам про те, як я використовую порошок-еспресо на своїй кухні:
- Додавання до всієї шоколадної випічці. Вам потрібно розмішати 1 ч. л. порошку в тісто для тістечок, шоколадного печива або пирога.
- Посилення смаку шоколадних соусів і глазурі. Якщо ви додасте порошок-еспрессо ці десерти, вона набуде насичений шоколадний смак. Ви можете також додавати його в гарячу помадку, шоколадний ганашем. Якщо хочете надати десерту аромат мокко, кількість порошку можна подвоїти. Буде достатньо 2 ч. л.
- Посипка для морозива. Щоб морозиво знайшло особливий смак, можна посипати його порошком-еспресо. Така добавка підійде до шоколадному і ванільного морозива.
- Додавання в чилі. Я перемішую 1 ст. л. порошку з чилі, що надає йому особливого смаку. Така добавка ідеально підходить для вегетаріанських чилі, які часто позбавлені насиченого смаку.
- Додати в маринад для м’яса. Порошок-еспресо ідеально поєднується з різними спеціями, зокрема з порошком чилі, кайенским перцем, паприкою, часниковим порошком, сіллю і чорним перцем. Заправка ідеально підійде для маринаду стейка або ребер.
- Додавання до молочних коктейлів. Якщо додати трохи еспресо-порошку в молочний коктейль, вийде холодний напій з присмаком кави. Найчастіше я додаю його трохи, щоб шоколадний або ванільний коктейль не втратив свого первинного смаку.
Висновок
Як бачите, спосіб використання еспресо-порошку не мало. Ви можете додавати його практично у всі десерти. Найчастіше я доповнюю їм шоколадні тістечка, торти, тірамісу, печиво. Але іноді я експериментую і з іншими стравами, наприклад, з м’ясом або чилі.