Додаю в свої шоколадні торти секретний інгредієнт: еспресо-порошок робить їх ще шоколаднее

День святого Валентина не за горами, а це значить, що настав час розглянути рецепти цікавою випічки до свята. Якщо ви любите готувати шоколадну випічку, я рекомендую вам додати в неї еспресо-порошок. Десерти знаходять більш насичений шоколадний смак.

Сьогодні я поділюся з вами цим простим способом. Будьте впевнені, ваша друга половинка обов’язково оцінить смак таких десертів.

Що таке порошок еспресо?

Порошок-еспресо, який також відомий як розчинну еспресо, – це не просто подрібнені кавові зерна еспресо. Порошок являє собою концентрований розчинну каву з яскраво вираженим смаком. Щоб було простіше зрозуміти, скажу так: це не звичайний розчинну каву, він темніше і набагато міцніше, володіє більш глибоким смаком.

Щоб швидко приготувати еспресо, кристали можна розчинити в окропі. Порошок-еспресо робить шоколадні десерти більш шоколадними. Але я люблю цю добавку за рахунок того, що вона надає шоколадної випічці особливий смак. Все, що потрібно – це всього лише додати 1 ч. л. порошку в тісто. Ваші тістечка або торти знайдуть більш багатий шоколадний смак.

Це спосіб дозволяє посилити смак класичного какао-порошку або шоколадною випічки. Якщо додати в тісто невелику кількість порошку еспрессо, він не додасть випічці кавовий смак. Але якщо ви хочете, щоб вона була наділена ним, ви можете збільшити порцію вдвічі.

“Я тебе врятую!”. Спроба допомогти білку закінчилася для дівчини несподівано: відео
Цукровий скраб для тіла можна приготувати самій: потрібно лише 3 інгредієнта
Діти надсилають малюнки та листи самотньому окуні Чангу для підняття настрою

6 способів використовувати порошок-еспресо

А зараз я розповім вам про те, як я використовую порошок-еспресо на своїй кухні:

  1. Додавання до всієї шоколадної випічці. Вам потрібно розмішати 1 ч. л. порошку в тісто для тістечок, шоколадного печива або пирога.
  2. Посилення смаку шоколадних соусів і глазурі. Якщо ви додасте порошок-еспрессо ці десерти, вона набуде насичений шоколадний смак. Ви можете також додавати його в гарячу помадку, шоколадний ганашем. Якщо хочете надати десерту аромат мокко, кількість порошку можна подвоїти. Буде достатньо 2 ч. л.
  3. Посипка для морозива. Щоб морозиво знайшло особливий смак, можна посипати його порошком-еспресо. Така добавка підійде до шоколадному і ванільного морозива.
  4. Додавання в чилі. Я перемішую 1 ст. л. порошку з чилі, що надає йому особливого смаку. Така добавка ідеально підходить для вегетаріанських чилі, які часто позбавлені насиченого смаку.
  5. Додати в маринад для м’яса. Порошок-еспресо ідеально поєднується з різними спеціями, зокрема з порошком чилі, кайенским перцем, паприкою, часниковим порошком, сіллю і чорним перцем. Заправка ідеально підійде для маринаду стейка або ребер.
  6. Додавання до молочних коктейлів. Якщо додати трохи еспресо-порошку в молочний коктейль, вийде холодний напій з присмаком кави. Найчастіше я додаю його трохи, щоб шоколадний або ванільний коктейль не втратив свого первинного смаку.

Висновок

Як бачите, спосіб використання еспресо-порошку не мало. Ви можете додавати його практично у всі десерти. Найчастіше я доповнюю їм шоколадні тістечка, торти, тірамісу, печиво. Але іноді я експериментую і з іншими стравами, наприклад, з м’ясом або чилі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code