Випічка під сиджу не кожному, але майже всі люблять смачні десерти, особливо торти і тістечка. Рецепти цих ласощів наскільки різноманітні, що іноді можна підібрати той, для якого потрібно менше зусиль.
Не хочеться возитися з випічкою? Немає часу на випікання коржів? Тоді варто запам’ятати один простий рецепт фруктового торта. “Холодна” методика приготування позбавить від мук, пов’язаних з випічкою десертів. Таким чином можна легко зробити унікальні і дивовижно смачні тістечка. Трохи фантазії – і десерти будуть чудовими.
Готуємо основу
Для початку варто приготувати коржі. Це – основа будь-якого торта. Випікати коржі не доведеться.
Для них візьміть:
- печиво – 200 г;
- смажені горіхи (фундук або мигдаль) – 150 г;
- маргарин – 150 г;
- цукрову пудру – 2 чайні ложки;
- жирні вершки – 200 мл
Щоб зробити основу для майбутнього торта, потрібно:
- Подрібнити печиво в крихту.
- Розтопити масло будь-яким способом. Можна зробити це, засунувши його в мікрохвильовку або використовуючи водяну баню.
- Змішати всі підготовлені заздалегідь інгредієнти в глибокій мисці.
- Перемішати отриману масу до однорідності.
- Сформувати коржі-основи.
Для вирівнювання коржів рекомендується використовувати ложку. Щоб основи вийшли рівними, варто скористатися спеціальними формами для випічки.
Готуємо начинку
Тепер можна приступати до начинки. Від неї залежатиме, якою саме вийде в кінцевому підсумку торт.
Для “наповнювача” підготуйте:
- молоко – 1 літр;
- пудинг вершковий – 3 упаковки;
- кондитерські вершки – 300 мл;
- цукор – 2 чайні ложки;
- печиво пісочне – 150 г;
- будь-які фрукти або ягоди – 300 р.
Безпосередній рецепт дуже простий.
Для того щоб приготувати начинку для “холодного” фруктово-ягідного тортика, необхідно виконати наступне:
- Трохи молока змішати з пудингом і цукром.
- Закип’ятити залишки молока з вершками і довести до густого стану.
- Додати масу в пудинг з цукром.
- Подрібнити і засипати печиво.
Далі все залежить від вашої фантазії. Можна відразу додати фрукти і ягоди в наповнювач. Тоді торт буде з ягідно-фруктовою начинкою всередині. А можна просто прикрасити ягодами і фруктами отриману випічку.
“Збираємо” ласощі
Коли коржі і начинка готові, можна приступати до “збірці” десерту. В ідеалі необхідно змащувати кожен корж отриманою начинкою, класти на неї фрукти і ягоди, потім накривати черговим “шаром” основи і повторювати до самого кінця. В кінцевому підсумку торт поливається вершками або залишками начинки. Зверху можна прикрасити фруктами, ягодами або шоколадом.
А можна на один (нижній) корж викласти фрукти, потім полити їх заздалегідь приготовленим кремом, накрити ще одним коржиком і знову змастити начинкою. Залишається прикрасити вийшло ласощі.
Те, яким буде торт, залежить від фантазії кухаря – можна поєднувати фрукти з ягодами або зовсім додати замість них горіхи. В кінцевому підсумку десерт все одно вийде незабутньо смачним і легким.
При приготуванні необхідно використовувати або жирні вершки (якщо вони не солодкі, варто додати трохи цукру), або кондитерські вершки. Останні дуже солодкі, тому доведеться бути обережніше з пудрою та іншими солодкими наповнювачами.