Ніколи не думала, що м’ясні фрикадельки, макарони і сир – це найкраще поєднання. Коли я гостювала у своєї італійської подруги, що живе в Мілані, спробувала неймовірно смачний суп, рецепт якого відразу ж випросила. Приїхавши додому, я тут же вирішила здивувати сім’ю новим блюдом з Італії – і чоловікові, і дітям моє творіння теж припало до смаку.
Що потрібно для приготування супу
Для приготування сирного супу з фрикадельками і пастою я беру:
- 6 склянок курячого бульйону;
- 20 фрикадельок (роблю прості кульки з свино-яловичого або курячого фаршу);
- ложку оливкової олії;
- велику моркву;
- половинку стебла селери;
- невелику головку цибулі (з червоним вийде смачний суп);
- 1 ч. л. сушеної петрушки;
- 1/4 ч. л. сушеного базиліка;
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю;
- баночку дитячого пюре зі шпинату;
- жменю вермішелі;
- 100 г сиру (віддаю перевагу використовувати сорт Пармезан);
- трохи гострого перцю;
- сіль (за смаком).
Дитяче пюре ви завжди можете замінити 150 г шпинату, подрібненої за допомогою блендера.
Як готувати суп
Для приготування такого супу я кожен раз використовую мультиварку (це дуже зручно, адже вона замінює поєднання сковороди і каструлі, так і готується страва швидше). Виставивши режим “Смаження” я вливаю в її чашу масло, а потім додаю моркву, подрібнений селера і нашатковану цибулю. Довго смажити інгредієнти не потрібно – 3-4 хвилин буде цілком достатньо.
Як тільки цибуля почне ставати прозорим, слід додати у чашу петрушку, базилік і подрібнений гострий перець, а потім влити курячий бульйон і виставити режим “Суп” і таймер на 25 хвилин. Як тільки бульйон почне закипати, саме час закласти в чашу фрикадельки і закрити кришку.
Через 25 хвилин приготування потрібно відкрити кришку і додати в суп шпинат (дитяче пюре або самостійно подрібнену зелень), вермішель (якщо сильно довга, можете розламати її). У самому фіналі приготування потрібно висипати в суп сир, подрібнений на середній тертці, і гарненько розмішати, щоб він розтанув.
Як тільки сир розчиниться в супі, можна закінчувати приготування і подавати готовий суп до столу.
Як подавати суп
До слова сказати, сир не обов’язково додавати в суп відразу – невеликою кількістю його можна посипати окремо кожну порцію.
Особисто я люблю додавати в такий суп трохи свіжої зелені, іноді замінюючи нею сушену петрушку, але посипати нею суп потрібно в самому кінці, прямо перед подачею.
Цей сирний суп з фрикадельками і вермішеллю подобається мені не тільки своїм смаком, але також швидкістю і простотою у приготуванні. Їм можна дивувати домочадців хоч на обід, хоч на вечерю. Завдяки шпинатному пюре страва виходить в міру густим, що робить його більш привабливим, а завдяки використанню вермішелі суп виходить досить ситним.
Цей сирний суп буде дуже навіть до речі, якщо звичні борщі вам неабияк набридли і хочеться чогось незвичайного, нестандартного і смачного. Для приготування такого супчика зовсім не обов’язково використовувати мультиварку – його можна приготувати в каструлі, з обсмаженням цибулі, селери і моркви на окремій сковороді – кінцевий результат за смаком нічим не буде відрізнятися.