Гостювала у подруги в Мілані, вона нагодувала мене сирним супом з фрикадельками: мене вразив його приголомшливий смак, тому навчилася готувати його сама

Ніколи не думала, що м’ясні фрикадельки, макарони і сир – це найкраще поєднання. Коли я гостювала у своєї італійської подруги, що живе в Мілані, спробувала неймовірно смачний суп, рецепт якого відразу ж випросила. Приїхавши додому, я тут же вирішила здивувати сім’ю новим блюдом з Італії – і чоловікові, і дітям моє творіння теж припало до смаку.

Що потрібно для приготування супу

Для приготування сирного супу з фрикадельками і пастою я беру:

  • 6 склянок курячого бульйону;
  • 20 фрикадельок (роблю прості кульки з свино-яловичого або курячого фаршу);
  • ложку оливкової олії;
  • велику моркву;
  • половинку стебла селери;
  • невелику головку цибулі (з червоним вийде смачний суп);
  • 1 ч. л. сушеної петрушки;
  • 1/4 ч. л. сушеного базиліка;
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю;
  • баночку дитячого пюре зі шпинату;
  • жменю вермішелі;
  • 100 г сиру (віддаю перевагу використовувати сорт Пармезан);
  • трохи гострого перцю;
  • сіль (за смаком).

Дитяче пюре ви завжди можете замінити 150 г шпинату, подрібненої за допомогою блендера.

Як готувати суп

Для приготування такого супу я кожен раз використовую мультиварку (це дуже зручно, адже вона замінює поєднання сковороди і каструлі, так і готується страва швидше). Виставивши режим “Смаження” я вливаю в її чашу масло, а потім додаю моркву, подрібнений селера і нашатковану цибулю. Довго смажити інгредієнти не потрібно – 3-4 хвилин буде цілком достатньо.

Інопланетянин уособлює Раків: знаки зодіаку як герої фільмів Спілберга
Анна Хилькевич має намір змінити ім’я своєї молодшої дочки
Сусідка “напуває” свої помідори бражкою. Я сміялася з неї, а тепер теж так роблю

Як тільки цибуля почне ставати прозорим, слід додати у чашу петрушку, базилік і подрібнений гострий перець, а потім влити курячий бульйон і виставити режим “Суп” і таймер на 25 хвилин. Як тільки бульйон почне закипати, саме час закласти в чашу фрикадельки і закрити кришку.

Через 25 хвилин приготування потрібно відкрити кришку і додати в суп шпинат (дитяче пюре або самостійно подрібнену зелень), вермішель (якщо сильно довга, можете розламати її). У самому фіналі приготування потрібно висипати в суп сир, подрібнений на середній тертці, і гарненько розмішати, щоб він розтанув.

Як тільки сир розчиниться в супі, можна закінчувати приготування і подавати готовий суп до столу.

Як подавати суп

До слова сказати, сир не обов’язково додавати в суп відразу – невеликою кількістю його можна посипати окремо кожну порцію.

Особисто я люблю додавати в такий суп трохи свіжої зелені, іноді замінюючи нею сушену петрушку, але посипати нею суп потрібно в самому кінці, прямо перед подачею.

Цей сирний суп з фрикадельками і вермішеллю подобається мені не тільки своїм смаком, але також швидкістю і простотою у приготуванні. Їм можна дивувати домочадців хоч на обід, хоч на вечерю. Завдяки шпинатному пюре страва виходить в міру густим, що робить його більш привабливим, а завдяки використанню вермішелі суп виходить досить ситним.

Цей сирний суп буде дуже навіть до речі, якщо звичні борщі вам неабияк набридли і хочеться чогось незвичайного, нестандартного і смачного. Для приготування такого супчика зовсім не обов’язково використовувати мультиварку – його можна приготувати в каструлі, з обсмаженням цибулі, селери і моркви на окремій сковороді – кінцевий результат за смаком нічим не буде відрізнятися.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code