Коли в холодильнику тільки молоко і яйця, печу смачний і легкий коричнева пиріг

Практика доводить: чим простіше рецепт, тим смачніше виходить блюдо. Особисто я ніколи не звертають увагу на хитромудрі способи приготування їжі, адже знаю, що і продуктів на них піде маса, і сил, і часу, а вийде те, що нам показано на картині – велике питання. Ось і цього разу мою увагу на себе звернув рецепт коричного пирога, до того ж, в той момент, коли я вичитала його з журналу, в моєму холодильнику були лише молоко та яйця.

Які ще продукти потрібні?

Все, що я перерахую нижче, напевно, є на кожній кухні. А в разі чого – все це продається за сущі копійки в будь продуктовому магазині.

  • десяток яєць;
  • 300 грам борошна;
  • 200 грам цукру;
  • літр молока;
  • 2 пакетика ванілі;
  • столова ложка меленої кориці.

От і все! До речі, скоро ви переконаєтеся в тому, що готувати цей пиріг так само просто, як і збирати всі необхідні інгредієнти.

Знаменитості не залишилися осторонь. Канделакі висловилася про ДТП з Єфремовим
З риби, птиці та картоплі теж може вийти екзотика: як я видаляю свою сім’ю
Торт “Зоряна ніч” для фанатів Ван Гога: покроковий рецепт з фото

Готуємо молоко

Літр простого молока (можна брати як домашня, так і з магазину) я ставлю на вогонь і ледь доводжу до кипіння. Краще не дозволяти йому булькати, щоб не втекло, але при цьому прогріти гарненько! Як тільки молоко вже готове, знімаємо його з плити, додаємо туди корицю і ваніль, перемішуємо і залишаємо остигати. Відразу скажу, що кориця дасть молока колір, і в результаті пиріг буде коричневим. Якщо ви хочете зберегти його білим, то додайте паличку кориці в молоко, нехай вона разом з ним охолоне, а потім ви її просто дістанете. Аромат залишиться.

Тісто

Тепер з допомогою міксера необхідно збити яйця з цукром до тих пір, поки вони не перетворяться в густу піну. Після цього поступово додаємо в суміш борошно і продовжуємо вимішувати міксером. Після молоко з прянощами повертаємо на плиту, і, помішуючи, вливаємо туди яєчне тісто. Продовжуємо заважати, розбиваючи грудочки, і стежимо за тим, щоб суміш не закипіла. Коли запобігати кипіння вже не виходить, я знімаю з вогню тісто і ще заважаю його протягом пари хвилин – воно повинно бути дуже густим. Якщо я бачу, що в суміші є грудочки – пропускаю її через ситечко.

Випічка

Ну а тут вже все просто. Форму змащуємо маслом і посипаємо борошном, заливаємо туди наше тісто. Випікати його потрібно при температурі 170 градусів, приблизно 40 хвилин. Постійно я наглядаю, не підгорає чи торт, мацаю його виделкою на предмет готовності. Також можу порадити накривати його зверху фольгою, щоб верхівка не подгорала і не ставала твердою.

Після приготування пиріг потрібно дістати, дати йому охолонути спочатку просто на столі, а потім відправити в холодильник. У холодному вигляді він неймовірно смачний, нагадує чимось топлене і сильно охолоджене молоко.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code