Кухня для програмістів: що, де і як

Зазвичай, кухня — це кабінет жінки. Не в тому сенсі, що її місце тільки біля плити, а в тому, що в основному тільки жінки можуть миттєво визначити, де що лежить, як це включається і для чого це використовують навіть на чужій кухні. Але і там, де місце виключно інтуїції, чоловіки підключають свій раціональний мозок і розставляють все на свої місця. Іноді вилазять «баги», але вони з ними швидко справляються.

Отже, ви живете один, любите готувати, хочете здивувати дівчину нехай не кулінарним шедевром, а хоча б порядком на кухні після тижневої відсутності? Тоді поїхали!

kuhnya dlya program st v scho de yak 1 - Кухня для програмістів: що, де і як

Пошук

Основне правило — все повинно бути на своїх місцях і, бажано, щоб ті предмети, якими ви найчастіше користуєтеся, завжди були на видному місці. Наприклад, ви можете повісити каструлі і сковорідки на спеціальні кілочки, а ножі — на спеціальну магнітну дошку. Хоча проста підставка для ножів теж підійде. Ви цілком можете скористатися стійкою і гаками для того, щоб розмістити на них свою домашню начиння — це допоможе заощадити місце. Головне, стежити, щоб кожен раз після використання предмет повертався на своє місце. Це ж правило відноситься і до спецій (сіль, цукор, перець) та інших інгредієнтів (масло і оцет). Поставте їх на полички поруч з плитою — місце, де вони найчастіше потрібні. Якщо ваша кухня організована за «Французькому методу», коли все знаходиться практично на відстані витягнутої руки на відкритому місці, ви завжди зможете знайти потрібну річ і те, що у вас закінчилася сіль, не буде для вас сюрпризом.

Баночки зі спеціями і прянощами краще підписати і розкласти по категоріям «для риби», «для м’яса», «для випічки» або вибрати свою методику (за алфавітом, наприклад). Якщо у вас немає невеликого ящика для баночок з прянощами, тоді краще поставити їх в темне місце, але не поруч з плитою. Добре, якщо у вас є можливість поставити їх зверху-вниз. Безлад там зовсім ні до чого — мало того, що кожен раз вам доведеться перевертати все догори дном у пошуках перцю, так ще й ризикуєте обзавестися досить неприємними «домашніми улюбленцями» у вигляді кухонної молі. Вже вона відома гурманка — харчується навіть пакетами!

Формуємо групи по функціональності

Один з цікавих варіантів — спробуйте зберігати кухонний інвентар поруч з тими продуктами, з якими він використовується.

Мірні ложки, ступку і товкачик з прянощами.

Чеснокодавку разом з часником.

Мірні чашки з сипучими продуктами харчування (крупи, цукор, борошно).

Маленькі мисочки для змішування з маслом і оцтом.

Чайники з чаєм, мелену каву і кавові зерна з френч пресом, гейзерній кавоваркою.

Однакові контейнери для зберігання

Один з плюсів зберігання продуктів харчових контейнерах однакових розмірів в тому, що їх дуже зручно складати. До того ж, якщо вони прозорі, ви бачите, що саме в них лежить і вам не потрібно все перебирати і відкривати кришки.

Перед тим, як пересипати борошно або будь-який інший сипкий продукт в контейнер, краще потримати його тиждень в морозилці. Це позбавить вас від жучків і всюдисущої молі, які можуть там надалі завестися. Досить часто ви заносите в будинок нових мешканців безпосередньо разом з купленими продуктами і щоразу доводиться починати боротьбу з ними заново.

Отже, підводимо підсумки: інструменти і продукти, які використовуються найчастіше, повинні знаходиться на відстані витягнутої руки, стояти на відкритих місцях; баночки зі спеціями краще виставляти зверху-вниз в зручному для вас порядку (алфавітному, продуктів і т. д.); сипучі продукти краще зберігати у спеціальних харчових контейнерах і було б здорово, щоб вони були прозорими; перед тим, як відправити сипкий продукт у контейнер (борошно, крупи, цукор тощо), краще потримати його тиждень в морозилці, щоб позбутися від жучків і личинок молі.

А яка система на кухні у вас і чи є вона взагалі?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code