Їм не місце на нашому столі: 10 продуктів, які насправді отруйні

Більшість продуктів, які ви зустрічаєте на полицях у супермаркеті, можуть завдати серйозної шкоди вашому здоров’ю. Пропоную вашій увазі список з 10 продуктів, які можуть призвести до незворотних наслідків.

Копчені ковбаси

Багато хто з нас вважають, що дорога ковбаса – безпечний продукт, адже в ній міститься одне лише м’ясо. Але проблема в тому, що в неї також додають шкідливі добавки. Крім цього, в процесі її виготовлення використовуються синтетичні рідини, що містять формальдегід.

Арахіс

Все ще вважаєте арахіс нешкідливим горіхом? Виявляється, що в ньому присутній ген петунії – токсична речовина, яку додають для тривалого зберігання продукту.

Червона ікра

Зрозуміло, ікра – це корисний продукт, оскільки вона містить омега-3, білки, вітаміни. Однак термін її придатності набагато менше, ніж час транспортування, звідки вона надійшла. Саме тому ікра, яку ми купуємо в магазині надто солона. Крім цього, для кращого збереження в неї додають такий формальдегід, як метенамін. Якщо на упаковці з ікрою зазначено, що вона слабосолона, найімовірніше, в ній присутня ця отруйна речовина.

Дочка Ані Лорак Софія підросла. Як зараз виглядає 9-річна дівчинка (нові фото)
Вибір та «пароль» на обличчі. Бабуся розповіла, як заспокоїти дитину, що плаче
Актори серіалу “Офіс” повідали про кумедні випадки на роботі в честь 15-річчя шоу

Молоко

Відшукати в магазині натуральне молоко – завдання не з простих. Коли його термін придатності добігає кінця, воно знаходить не кислий смак, як годиться, а гіркий. Якщо на етикетці зазначено, що цей продукт можна зберігати більше 2 тижнів, будьте впевнені, що його термін придатності продовжений за рахунок додавання антибіотиків.

Мускатний горіх

Любите приправу з мускатним горіхом? Врахуйте, що 6-9 г горіхів можуть призвести до появи судом і галюцинацій. І все з-за того, що в ньому присутня отруйний галюциноген – міристицин.

Картопля

Якщо бульби картоплі довго зберігаються на світлі, в них відбувається накопичення соланіну. Ця речовина здатна викликати серйозну інтоксикацію, симптоми якої – головний біль, запаморочення, слабкість, помутніння свідомості, блювання, діарея. Саме тому варто відмовитися від зеленого і пророслої картоплі.

Любов наповнює. Настя Каменських опублікувала нове фото з чоловіком
Трюк з пропажею засудженої до тюремного терміну дружини не вдався, але чоловік намагався
До слави і багатства: як раніше виглядала модель і дружина багатія Ксенія Білоусова

Кісточки

У кісточках від вишень, абрикосів, яблук та персиків присутній ціаністий водень, який називають гидроцианатом. Але вони викличуть отруєння тільки в тому випадку, якщо з’їсти їх у великій кількості (кілька склянок).

Мигдаль

Ще один улюблений горіх. Як відомо, він буває двох видів: солодкий і гіркий. Врахуйте, що 7-8 сирих горіхів гіркого мигдалю призведуть до появи проблем зі здоров’ям у дорослого і можуть виявитися смертельними для дитини. Ціаністий водень – це сильна отрута.

Тунець

Ця різновид риби накопичує у своїх тканинах ртуть, яка, як відомо, токсична навіть у невеликих дозах. Хімічна сполука негативно впливає на ШКТ, нирки, печінку та нервову систему. Виправити ситуацію не вдасться навіть шляхом термообробки. Найбільш небезпечний тунець для вагітних і годуючих жінок.

Підсолоджувачі

Синтетичні підсолоджувачі вигідні у фінансовому плані, тому як 1 упаковка може замінити 6-12 кг цукру. Однак врахуйте, що при таких спробах обдурити організм, неминучі сумні наслідки. Після такої концентрації всі вуглеводи, які потрапляють в організм, не втамовують голод, а навпаки, підсилюють його.

Тепер ви знаєте, з якими продуктами потрібно бути вкрай обережними. Детально вивчайте склад і бережіть своє здоров’я.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code