Мій кмітливий сусід по дачі зробив коптильню з старого холодильника: фото

Про майстрових людей кажуть, що у них золоті руки. За що беруться, все у них гаразд. З нічого можуть зробити все. У хід йдуть навіть віджилі свій вік речі, яким місце хіба що на звалищі. Усього можуть знайти застосування кмітливі майстра. Ну як не скажеш про недавній проект дачного сусіда, що він вдалий? В його світлій голові виникла ідея перетворення старого холодильника в димовий шафа-коптильню. Через деякий час він пригощав сусідів смачними копченостями власного виробництва.

Старий холодильник

Коли виходять з ладу холодильники, їх викидають. Але один умілець знайшов 10 годин вільного часу і переобладнав холодильна шафа 30-річної давності в камеру для копчення. Холодна коптильня вдалася на славу. Пристрій радує своєю продуктивністю, якістю виготовляються копченостей і економічністю. Адже для готування майстер використовує тріску власного виробництва, так і для реконструкції холодильника їм обраний самий бюджетний варіант. До уваги охочих повторити ноу-хау: по-перше, вартість збірки саморобної конструкції виявилася значно нижче вартості ринкових камер для холодного копчення, по-друге, особливих навичок і складних інструментів для переобладнання не знадобилося.

Перетворення холодильника в димовий шафа

Умілий дачник поділився тонкощами роботи. Він розповів, що спочатку ретельно очистив холодильник зовні і зсередини. Потім визначився з відстанями, на яких будуть підвішуватися або укладатися напівфабрикати для копчення. Після такої розмітки майстер відрізав і прикріпив дерев’яні планки, куди в подальшому встановив знімні металеві штирі.

Зустріч з фінансовим консультантом батьків: як допомогти з фінансами літнім
Всі вважали, що Світлана Журова зустрічається з принцем: як було насправді
Рука людини більш гнучкою, ніж у примату. Але скласти пальці так можуть лише 8 % людей

Такі стрижні він сам нарізав за розміром. Не склало великої праці зробити і підігнати димохід (труба діаметром 30 мм), обробити щілини силіконовим герметиком.

Наступне, що зробив дачник для майбутньої коптильні, встановив вогнестійке дно з сталевого листа, адже саме тут буде генеруватися дим. Далі він встановив термометр для контролю внутрішньої температури, зробив заключну прибирання і протестував конструкцію.

Пам’ятка для «самоделкиных»

Холодильники – це великі, добре ізольовані, щільно закриваються ємності, які підтримують постійну внутрішню температуру і ідеально підходять для утримання диму.

Зверніть увагу, що:

  • Холодильники можна переобладнати в камери для гарячого копчення, так як всі вони мають пластикову обшивку. Припустимо тільки холодне копчення.
  • Не потрібно зрізати або намагатися зняти конструкції з задньої стінки холодильника: теплові насоси, теплообмінні трубки. Нагрівання камери коптильні не досягне температури, яка може призвести до витікання холодоагенту.
  • При випадковому пошкодженні труб з холодоагентом треба відкрити вікна і вийти з приміщення.
  • Для приготування тріски потрібно брати суху, нічим не просочену, ніколи не фарбовану деревину.
  • Продукти для копчення повинні бути свіжими.

Якщо все зроблено правильно, то холодне копчення не тільки додасть продукту фантастичний смак, але і допоможе значно збільшити термін придатності. Краще починати відчувати саморобну коптильню з недорогих, легко піддаються копчення продуктів, наприклад, сирів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code