По-справжньому смачним і соковитим, у узбеків, шашлик виходить тільки по цьому рецепту. Хочете відкрити для себе шашлик по-новому? Тоді скористайтесь цією статтею і запишіть рецепт собі в блокнот. Впевнена, саме ця технологія приготування м’яса на мангалі підкорить вас і не тільки вас.
Як приготувати смачний у своєму житті шашлик
Як виявляється, це зовсім не складно. Варто тільки підготувати спеціальний мікс спецій, в якому будете маринувати м’ясо. Це чи не головне в процесі приготування шашлику.
Візьміть по 1 чайній ложці солі, насіння коріандру, зіри і ще ½ чайної ложки чорного перцю.
Висипте все в ступку, перемішайте і подрібніть. Тепер настає час м’яса. Його ми ріжемо на кубики розміром близько 3×3 см Після цього посипаємо спеціями і ретельно перемішуємо.
Крім м’яса для цього рецепта знадобиться сало, а саме курдючне. Його слід нарізати тонкими пластинками близько 0,5 см і довжиною до 3 сантиметрів.
У той час як нарізати сало, дайте м’ясу настоятися, просочитися спеціями і пустити сік. А після – нанизайте на шампури, чергуючи з шматочками сала.
На приготування і шашлику, і салату до нього у вас піде не більше однієї години.
Секрет приготування смачного узбецького шашлику прямо з Ташкента
Але це ще не все, є одна “фішка”, про яку ви навряд чи знали. Справжній узбецький шашлик готується саме так, і крапка. Коли все вже готове до того, щоб відправитися на вогонь, нанизане м’ясо злегка посипається з усіх боків борошном. Цікава “фішка”?
До речі, можете спробувати приготувати шашлик без використання цієї хитрості, пожарив, приміром, одну порцію, а інше м’ясо – вже обсипав борошном. Думаю, ви будете здивовані різницею в смаку в кінцевому підсумку.
Мариновану цибульку
Мариновані в оцті кільця цибулі краще всього поєднуються з м’ясом, особливо шашликом. Без нього шашлик і не шашлик зовсім. Іноді його вдало замінює цибульний салат без оцту, який не гірше поєднується з м’ясом. Отже, як приготувати таку добавку до шашлику?
Вам знадобиться цибулина (одна або декілька), яку ми поріжемо кільцями і посиплемо пряною сумішшю, що залишилася від шашлику. Якщо цибуля дуже сильний, промийте його в воді. Крім пряної суміші спецій для цього цибульного салату нам знадобиться особлива приправа – сумах, яка має кислуватим присмаком. Це відмінна альтернатива оцту.
Загалом-то, і все. Шашлик готовий, салат теж, можна доповнити цю композицію яким-небудь напоєм і вдосталь насититися смачною їжею.
Сподіваюся, цей рецепт вам теж сподобається.