М’ясо з салом: так шашлик готують тільки узбеки. З одного боку вони посипають його борошном – в цьому “фішка”

По-справжньому смачним і соковитим, у узбеків, шашлик виходить тільки по цьому рецепту. Хочете відкрити для себе шашлик по-новому? Тоді скористайтесь цією статтею і запишіть рецепт собі в блокнот. Впевнена, саме ця технологія приготування м’яса на мангалі підкорить вас і не тільки вас.

Як приготувати смачний у своєму житті шашлик

Як виявляється, це зовсім не складно. Варто тільки підготувати спеціальний мікс спецій, в якому будете маринувати м’ясо. Це чи не головне в процесі приготування шашлику.

Візьміть по 1 чайній ложці солі, насіння коріандру, зіри і ще ½ чайної ложки чорного перцю.

Висипте все в ступку, перемішайте і подрібніть. Тепер настає час м’яса. Його ми ріжемо на кубики розміром близько 3×3 см Після цього посипаємо спеціями і ретельно перемішуємо.

У новому фільмі Джеймс Бонд приготував подарунок фанатам: у нього з’явиться дочка
Смішний пес вилизує вікна в будинку: господині доводиться їх щодня мити
Цукровий скраб для тіла можна приготувати самій: потрібно лише 3 інгредієнта

Крім м’яса для цього рецепта знадобиться сало, а саме курдючне. Його слід нарізати тонкими пластинками близько 0,5 см і довжиною до 3 сантиметрів.

У той час як нарізати сало, дайте м’ясу настоятися, просочитися спеціями і пустити сік. А після – нанизайте на шампури, чергуючи з шматочками сала.

На приготування і шашлику, і салату до нього у вас піде не більше однієї години.

Секрет приготування смачного узбецького шашлику прямо з Ташкента

Але це ще не все, є одна “фішка”, про яку ви навряд чи знали. Справжній узбецький шашлик готується саме так, і крапка. Коли все вже готове до того, щоб відправитися на вогонь, нанизане м’ясо злегка посипається з усіх боків борошном. Цікава “фішка”?

До речі, можете спробувати приготувати шашлик без використання цієї хитрості, пожарив, приміром, одну порцію, а інше м’ясо – вже обсипав борошном. Думаю, ви будете здивовані різницею в смаку в кінцевому підсумку.

Жінка купила корм для притулку бездомних собак. Пес віддячив обіймами
“Я тебе врятую!”. Спроба дівчини допомогти білку закінчилася несподівано: відео
Хлопець купив собі новий диван, який не сподобався його вихованцеві: фото

Мариновану цибульку

Мариновані в оцті кільця цибулі краще всього поєднуються з м’ясом, особливо шашликом. Без нього шашлик і не шашлик зовсім. Іноді його вдало замінює цибульний салат без оцту, який не гірше поєднується з м’ясом. Отже, як приготувати таку добавку до шашлику?

Вам знадобиться цибулина (одна або декілька), яку ми поріжемо кільцями і посиплемо пряною сумішшю, що залишилася від шашлику. Якщо цибуля дуже сильний, промийте його в воді. Крім пряної суміші спецій для цього цибульного салату нам знадобиться особлива приправа – сумах, яка має кислуватим присмаком. Це відмінна альтернатива оцту.

Загалом-то, і все. Шашлик готовий, салат теж, можна доповнити цю композицію яким-небудь напоєм і вдосталь насититися смачною їжею.

Сподіваюся, цей рецепт вам теж сподобається.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code