Ми всі їли яблука неправильно: як їсти яблука, щоб була користь

Згідно з новим дослідженням, проведеним вченими з Грацского технологічного університету в Австрії, якщо ви викидаєте серцевину яблука – ви викидаєте найбільш корисні корисну його частина. На додаток до клітковині і флавоноїдам яблука містять корисні бактерії, що сприяють здоров’ю кишечника, і велика частина цих бактерій знаходиться в ядрі плода, включаючи стебло, насіння і серцевину.

Серцевина – найкорисніша частина яблука

Згідно з дослідженням, яке було опубліковано в цьому місяці в журналі Frontiers of Microbiology, одне яблуко містить близько 100 мільйонів бактеріальних клітин, але якщо ви викинете його серцевину – ви отримаєте тільки близько 10 мільйонів цих дорогоцінних клітин.

“Серцевина і насіння яблука показали саме високе бактеріальне достаток, а мікробіота шкірки була найнижчою”, – йдеться в дослідженні.

Корисні і шкідливі бактерії

Більшість з 100 мільйонів мікробів в організмі людини живуть в нашому кишечнику, особливо в товстій кишці. У цій кишковій флорі є як корисні, так і шкідливі бактерії.

Хороша флора неймовірно важлива для здорового функціонування організму. Вона допомагає перетравлювати нашу їжу, регулюють імунну систему, захищають від інших бактерій, що викликають захворювання, і виробляють вітаміни, включаючи В12, тіамін і рибофлавін, а також вітамін К, який необхідний для згортання крові. Корисні бактерії можуть бути знищені шляхом прийому антибіотиків або інших лікарських препаратів, а також кишкової палички і діареї, тому корисно їсти продукти, які живлять здорові бактерії в кишечнику, такі як йогурт або цілі яблука.

І адреналін, і повага: підводна фотографія – хобі для романтиків
“Моя принцеса”. Дочки Ані Лорак вже 9 років: як виглядає дівчинка (нові фото)
Голівуд повертається до графіку: “Фабрика мрій” продовжить роботу 12 червня

Переваги органічних яблук

Дослідження також показало, що органічні яблука мають перевагу над традиційно вирощеними, коли мова заходить про різноманітність бактерій. “У свіжозібраних, органічних яблуках вміст бактерій більш різноманітно, ніж у традиційних”, – вважає керівник дослідження Габріела Берг.

Берг продовжує: “Це різноманітність і баланс, як очікується, обмежать надмірний ріст будь-якого виду бактерій, і попередні дослідження повідомили про негативної кореляції між кількістю патогенів людини і різноманітністю мікробіома свіжих продуктів.”

Небезпека вживання яблук цілком

І хоча результати дослідження показують, що корисно споживати яблуко цілком, багато людей вважають, що є насіння або кісточки фруктів небезпечно через вміст ціаніду. В теорії це вірно, але реальність трохи складніше.

Ямочки на щоках дружини Петросяна: ознака простоти або аристократичності
«Я знаю, що ви відмовитеся, але …»: ця фраза завжди допоможе досягти бажаного
Що забув Невілл? Секрети фільмів “Гаррі Поттер”, які бачили не всі

Насіння яблук (поряд з вишнею та грушею) містять невелику кількість сполук, які називають амігдалином, який при метаболізмі в травній системі розкладається дуже отруйний ціаністий водень – речовина, яка смертельно у великих дозах. Але насправді, щоб завдати шкоди, насіння повинні бути роздроблені або пережеваны. По-друге, насіння яблук містять таку невелику кількість потенційно шкідливої хімічної речовини, що ймовірність отруєння з’явиться тільки в тому випадку, якщо ви з’їсте кілька сотень насіння.

Вчений Френсіс Ларджмен-Рот вважає, що “з’їсти серцевину яблука – це не так уже й погано з точки зору безпеки. Однак це також, ймовірно, не буде чарівним чином зцілювати ваш кишечник.”

На її думку, вживання серцевини яблука відносно нешкідливо, і у цього є додаткова перевага – потенційне скорочення харчових відходів. Однак вона не радила є відразу кілька яблучних огризків.

“Хоча можуть бути деякі переваги для здоров’я кишечника від вживання яблучних насіння і клітковини, ризик їх споживання можуть переважувати їхні переваги”, – вважає авторитетний вчений Тауб-Дікс. “Є так багато інших продуктів, які, як було доведено, покращують здоров’я кишечника і живлять бактерії, так навіщо є те, що може принести більше шкоди, ніж користі?”

Вона рекомендувала додавати такі продукти, як кефір, кимчи і йогурт, перш ніж вдаватися до яблучним насінню. “Тим не менше вона радить їсти все інше — шкірку, серцевину і м’якоть, щоб витягти максимум користі з яблук.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code