Полуниця в шоколаді — це один з найпростіших, але вишуканих десертів, який люблять усі… Цей десерт дуже красивий і вражаюче виглядає. Приготування порції полуниці в шоколаді займає всього близько 20 хвилин!
Який тип шоколаду використовувати?
Оскільки цей простий рецепт всього з двома основними інгредієнтами, якість шоколаду, дійсно, важливо. Чим краще шоколад, тим смачніше вийде десерт.
Дешева шоколадна плитка не буде мати такого гарного смаку і погано тане. Високоякісний шоколад (або шоколадна стружка) має м’який смак, легше тане і утворює красиву глазур. Можна використовувати молочний шоколад, напівсолодкий, гіркий або білий.
Як розтопити шоколад?
Найпростіший спосіб розтопити шоколад – в пароварці або в мікрохвильовій печі. Якщо під рукою немає, можна використати просту каструлю, на 1/4 заповнену водою, і жаростійку скляну чашу.
Вода доводиться до слабкого кипіння, потім вогонь зменшується до мінімального значення. Зверху встановлюється скляна чаша. Чаша повинна щільно закривати каструлю, а між дном чаші і водою збережуться кілька сантиметрів повітряного простору.
Шоколад, доданий в чашу, постійно помішують, поки він не розтане і не стане однорідним.
Тепер чашу можна зняти з вогню і додати жменю шоколадної стружки. Заважати, поки додатковий шоколад не розтане. Шоколад, доданий в кінці, допоможе загартувати теплий шоколад, щоб надати йому потрібну консистенцію і температуру для занурення.
Як зробити десерт?
Полуницю потрібно помити. Поки вона буде сушитися, готується бажаний топпінг. Деко для випічки слід накрити пергаментом. Тепер найцікавіше! Кожна ягода занурюється в розтоплений шоколад, потім в топпінг. Вся ця краса викладається на деко і охолоджується. При бажанні можна збризнути розтопленим білим шоколадом.
Ідеї начинки
Прикрасити можна різними смаколиками. Наприклад:
- Мелені горіхи (арахіс, фісташки, горіхи пекан та ін).
- Кокосова стружка.
- Міні шоколадні чіпси (будь-який смак).
- Подрібнене печиво, крекери.
- Розтоплений білий шоколад.
- Подрібнені льодяники.
Зберігання
Десерт зберігається в прохолодному місці. Найкраще вживати його протягом 1-2 днів максимум. У холодильнику – у відкритому вигляді на тому ж листі, до одного дня. Якщо полуниця подається в той же день, коли зроблена (що є бажаним), то зберігати її можна у відкритому вигляді, далеко від сонячного світла і тепла.
Важливо: полуниця в шоколаді не заморожується. У міру відтавання вона вивільняє вологу і руйнує шоколадну глазур.
Поради
Для десерту вибирається тільки тверда, стигла, хороша полуниця, без пошкоджень. Готується при кімнатній температурі, миється і дуже добре висушується на паперовому рушнику. Краще переконатися, що плоди просушилися, інакше глазур не ляже на них належним чином. Приємного апетиту!