Модна полуниця в шоколаді для мене дорога. Тому я тепер готую її сама

Полуниця в шоколаді — це один з найпростіших, але вишуканих десертів, який люблять усі… Цей десерт дуже красивий і вражаюче виглядає. Приготування порції полуниці в шоколаді займає всього близько 20 хвилин!

Який тип шоколаду використовувати?

Оскільки цей простий рецепт всього з двома основними інгредієнтами, якість шоколаду, дійсно, важливо. Чим краще шоколад, тим смачніше вийде десерт.

Дешева шоколадна плитка не буде мати такого гарного смаку і погано тане. Високоякісний шоколад (або шоколадна стружка) має м’який смак, легше тане і утворює красиву глазур. Можна використовувати молочний шоколад, напівсолодкий, гіркий або білий.

Як розтопити шоколад?

Найпростіший спосіб розтопити шоколад – в пароварці або в мікрохвильовій печі. Якщо під рукою немає, можна використати просту каструлю, на 1/4 заповнену водою, і жаростійку скляну чашу.

Вода доводиться до слабкого кипіння, потім вогонь зменшується до мінімального значення. Зверху встановлюється скляна чаша. Чаша повинна щільно закривати каструлю, а між дном чаші і водою збережуться кілька сантиметрів повітряного простору.

Шоколад, доданий в чашу, постійно помішують, поки він не розтане і не стане однорідним.

Тепер чашу можна зняти з вогню і додати жменю шоколадної стружки. Заважати, поки додатковий шоколад не розтане. Шоколад, доданий в кінці, допоможе загартувати теплий шоколад, щоб надати йому потрібну консистенцію і температуру для занурення.

Як зробити десерт?

Полуницю потрібно помити. Поки вона буде сушитися, готується бажаний топпінг. Деко для випічки слід накрити пергаментом. Тепер найцікавіше! Кожна ягода занурюється в розтоплений шоколад, потім в топпінг. Вся ця краса викладається на деко і охолоджується. При бажанні можна збризнути розтопленим білим шоколадом.

“Ніч у музеї 4: чекати нам продовження або повного перезавантаження франшизи?
Замість масок і бальзамів я завжди роблю прості спреї для зміцнення волосся
Інопланетянин уособлює Раків: знаки зодіаку як герої фільмів Спілберга

Ідеї начинки

Прикрасити можна різними смаколиками. Наприклад:

  1. Мелені горіхи (арахіс, фісташки, горіхи пекан та ін).
  2. Кокосова стружка.
  3. Міні шоколадні чіпси (будь-який смак).
  4. Подрібнене печиво, крекери.
  5. Розтоплений білий шоколад.
  6. Подрібнені льодяники.

Зберігання

Десерт зберігається в прохолодному місці. Найкраще вживати його протягом 1-2 днів максимум. У холодильнику – у відкритому вигляді на тому ж листі, до одного дня. Якщо полуниця подається в той же день, коли зроблена (що є бажаним), то зберігати її можна у відкритому вигляді, далеко від сонячного світла і тепла.

Важливо: полуниця в шоколаді не заморожується. У міру відтавання вона вивільняє вологу і руйнує шоколадну глазур.

Поради

Для десерту вибирається тільки тверда, стигла, хороша полуниця, без пошкоджень. Готується при кімнатній температурі, миється і дуже добре висушується на паперовому рушнику. Краще переконатися, що плоди просушилися, інакше глазур не ляже на них належним чином. Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code