Кекси – унікальна солодкість. У них не кладеться начинка, максимум, що можна собі дозволити, – це використовувати родзинки або горіхи. Тому вкрай важливо, щоб ваше тісто було просто ідеальним і при цьому ще і неймовірно смачним. Якщо ви хочете, щоб ваші кекси вийшла дуже смачними і всі дивувалися тому, як вам вдалося їх спекти, то ділюся з вами власним унікальним рецептом.
Необхідні інгредієнти
В моєму рецепті є як звичні для всіх кексів продукти, так і нестандартні. Саме вони роблять смак унікальним, тонким і гурманським. Ось мій список:
- Половина склянки білого цукру.
- Чверть склянки розтопленого маргарину.
- Чайна ложка (без гірки) меленого мускатного горіха. Саме це один з тих продуктів, який надає випічці особливий смак.
- Половина склянки молока.
- Чайна ложка розпушувача.
- Стакан звичайної борошна.
- Половина склянки коричневого цукру.
- Чайна ложка меленої кориці.
- Чверть склянки вершкового масла (розтопленого).
Тепер ми можемо приступати до приготування наших кексів!
Процес приготування
Половину склянки білого цукру змішуємо з маргарином і мускатним горіхом в одній мисці. У суміш додайте молоко, потім розпушувач і акуратно, помішуючи, всипайте борошно. Ретельно перемішайте тісто, щоб воно стало однорідним, і розлийте його по формах.
Формочки потрібно наповнювати наполовину, може, трохи вище, але ні в якому разі не до краю. Випікайте при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин, поки верхівки не стануть золотистими.
Солодка глазур
Цю глазур я називаю невидимкою, так як вона зовсім непомітна, а ось на смак досить відчутна. Поки кексики запікаються в духовці, потрібно насамперед розтопити вершкове масло. Помістіть його в одну миску, а в іншій змішайте корицю і коричневий цукор.
Коли ви дістанете з духовки кекси, потрібно дати їм охолонути – приблизно 5 хвилин, не більше. Після цього опускаємо кожен кекс повністю в розтопленому маслі і тут же обвалюємо в суміші з коричневого цукру і кориці.
В силу того що і самі кекси, та олію будуть теплими, цукор трохи розплавиться і частково вбереться в тісто. Також посилиться аромат кориці, який просочить собою майже весь кекс.
Виходить просто геніально!
Ось так просто і швидко можна приготувати кекси, які будуть мати унікальний смак. Вловити конкретно мускатний горіх або кориця, відтінок коричневого цукру в готовому десерті просто неможливо. Всі аромати змішуються і утворюють гурманську, приголомшливу суміш, яка зможе задовольнити навіть самий розпещений і вишуканий смак.