Ніклас Экстедт відкрив у Швеції ресторан, де всі страви готуються на вогні за старовинними рецептами

Шведський кухар Ніклас Экстедт відмовився від надмірностей молекулярної гастрономії, щоб відкрити ресторан в стилі back to basics, в якому все приготоване на вогні. У цій статті ви дізнаєтеся, як готуються страви в цьому місці і чому кухар вирішив відкрити саме такий ресторан.

Історія Нікласа

Ніклас відкрив свій перший ресторан всього 21 рік і швидко піднявся по кар’єрних сходах, ставши знаменитим шеф-кухарем Швеції. Став відомий він своїми стравами, так і регулярними виступами на шведському телебаченні. Однак в 2011 році він вирішив кардинально змінити свій підхід до готування.

Він викинув всі гаджети і електричні прилади з кухні і перетворив її в ресторан під назвою Ekstedt, в якому всі страви готуються на відкритому вогні. В даний час це місце, зазначене зірками Мішлен, цінується за внесок у розвиток скандинавкой кулінарної культури і використання місцевих високоякісних продуктів.

Сусідка поливає свої помідори звичайної бражкою. Я здивувалася, але теж так зробила
Дворазовий олімпійський чемпіон кинув виклик дівчині-блогеру і програв
Моїм помідорів фітофтора не страшна. Допомагає мені в цьому часниковий розчин

Нове покликання

Ніклас завжди слідував своїм бажанням. Приміром, у 16 та 17 років він багато катався на сноуборді. Все змінилося після того, як він отримав серйозну травму і застряг на кілька місяців вдома. Поступово він зацікавився готуванням і з головою віддався новому хобі. «Я не думав про це як про професії або про роботу, – розповідає він. – Я просто любив готувати. Мої батьки продавали овочі, тому на якість інгредієнтів в нашому домі завжди звертали особливу увагу. Мій тато завжди готував дійсно хорошу їжу. Напевно, з цього все і почалося».

Захоплення Нікласа співпало із зростанням популярності скандинавської кухні в усьому світі. Люди приїжджали до Швеції, щоб скуштувати місцеві страви. І раптом молодий чоловік захотів був частиною всього цього.

Незвичайне рішення

Ідея відмовитися від електрики і використовувати старі методи для приготування страв прийшла в голову Нікласу після того, як він провів літо у Франції. Там він спостерігав кулінарний тренд, який належав старій школі. Коли чоловік повернувся додому, він став шукати інформацію в бібліотеці і багато говорив з людьми похилого віку. В результаті йому вдалося використати старі скандинавські методи приготування, які він використовував для створення нової концепції.

Ресторан

«Більшість продуктів і відомих страв були ще до винаходу електрики, – говорить Ніклас. – Тому люди придумували різні способи, щоб зберегти їх, будь то охолодження, засолювання або бродіння». На даний момент відвідувачі ресторану Нікласа можуть спробувати різноманітні страви, приготовані на відкритому вогні. Сам шеф-кухар зізнається, що найбільше йому подобається готувати овочі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code