Нещодавно я знайшла швидкий рецепт тортилії: це прекрасна альтернатива покупному лавашу

Трохи Мексики в щоранку мені додає тортілья. Ця випічка шикарно замінить звичайний лаваш. Можна їсти як самостійну закуску, а можна і з улюбленою начинкою. Приготувати торилью зовсім просто. Тим більше, коли є докладний опис всіх дій – від списку інгредієнтів до того моменту, коли ароматна тортилья стає готовою. Ось один з найпростіших способів її створення.

Продукти для домашньої тортильї

Склад м’яких коржів цілком бюджетний. Перерахую всі компоненти:

  • Борошно – бажано взяти білу, хорошої якості і вищого сорту. Але, в крайньому випадку, підходить і перший сорт. Маса продукту – 500 грамів.
  • Вода – 200 мл. Потрібна дуже гаряча, але не кипляча рідина. Зазвичай я кип’ячу її. Почекавши п’ять-сім хвилин, використовую для створення тесту.
  • Сіль – будь помелу – 2,5 чайної ложки.
  • Масло вершкове, трохи підтануло – 3-5 столових ложок.

Замішую тісто

Просіяти борошно крізь сито, щоб наситити киснем і надати більш тонку структуру. Від цього тісто стане ніжніше. До того ж процедура допомагає позбавитися від різних вкраплень.

Замість масок і бальзамів я завжди роблю прості спреї для зміцнення волосся
Слимаки бояться мою пекінську капусту. А все спасибі меленого перцю і гірчиці
“Ніч у музеї 4: чекати нам продовження або повного перезавантаження франшизи?

Далі, у великій мисці замісити тісто. У гарячу воду помістити масло і сіль. Додати все це до борошна. Спочатку потрібно місити ложкою або віночком. Можна використовувати палички. Буквально через півхвилини вода змішується з іншими продуктами і віддасть їм своє тепло. Тепер можна продовжити замішувати тісто руками.

Як тільки тісто стане більш пружним і буде тримати форму, припылить стільницю борошном і викласти його. Продовжувати розминати тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до пальців.

Тепер викласти його назад в миску. Накрити плівкою або кришкою. Дати отриманого тесту 15 хвилин для відпочинку. Через це час, тісто готове до таких маніпуляцій.

Формуємо і випікаємо тортильї

Скатати з тіста джгут. Хоча ні, найімовірніше, це буде нагадувати циліндр. Не надто дрібніше. Я орієнтуюся на розміри сковороди, в якій стану випікати заготовки для тортилії. Зазвичай ріжу отриманий циліндр на шість або вісім частин. Ви ж дивіться на свою сковорідку і розраховуйте кількість заготовок, виходячи з розмірів посуду. Треба сказати, що стандартно прийнято ділити отримане кількість тіста на 6 частин, щоб тортильї не були занадто дрібними. Але кожна господиня робить на свій смак.

Торт “Зоряна ніч” для фанатів Ван Гога: покроковий рецепт з фото
Анна Хилькевич має намір змінити ім’я своєї молодшої дочки
Знаменитості не залишилися осторонь. Канделакі висловилася про ДТП з Єфремовим

Отримані сегменти розкачати качалкою. Величина кожної коржі повинна виявитися, приблизно, з середню піалу або чайне блюдце.

Випікати заготовки потрібно, орієнтуючись на деякі хитрощі. Сковорідка повинна бути дуже розжареним. У мене спеціальна сковорода, але вироби прекрасно вийдуть і на простий. Важливо, щоб дно посудини було товстим і рівномірно розподіляло тепло.

На суху, розпечену сковорідку викладаємо одну-дві заготовки. Випікаємо до темних цяток на помірно сильному вогні. Вже через дві тортильї ви самі знайдете оптимальне кількість часу, скільки їх піч по часу. Ось такий простий рецепт.

Подавати, як і лаваш, можна з різними начинками, загорнувши коржі по типу кулька.

Але мені подобається вмочати гарячі тортильї гарне оливкове масло і насолоджуватися ними в такому вигляді. Мої домашні теж люблять так робити. Також можна використовувати будь-який, який вам сподобався соус.

Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code