Хто не любить смачно поїсти? Зізнаюся, я, напевно, люблю їжу набагато більше, ніж варто було б. Але як тільки я дізнаюся більше, тим сильніше я починаю сумніватися в силі своїй прихильності до звичних продуктів харчування. У цій статті я розповім про 10 гастрономічних дивацтва.
Незвичайні факти про їжу
Почну з Латинської Америки! Одна з найпопулярніших начинок піци в Бразилії – зелений горошок. Бразильські домогосподарки корж змащують сметанним кремом, додають кільця сирого лука, стручкову квасолю і горох.
Раніше морква була фіолетовою, поки вчені шляхом регулярних експериментів не створили сучасні помаранчеві сорти. Бебі-морква, яку ми часто бачимо в супермаркетах, спочатку була звичайною морквою. Просто плоди були не дуже симпатичними, тому їх розрізали на більш маленькі шматочки.
Фруктове морозиво було винайдено 11-річною дитиною в 1905 році. Американець Френк Епперсон забув склянку содової на ґанку. Вранці хлопчик виявив, що напій замерз.
Одним з найбільш “вологих” продуктів є огірок, який на 96% складається з рідини.
У Великобританії картопляні чіпси є одним з небагатьох продуктів, які фактично обкладаються податком. З цієї причини Proctor & Gamble намагалися стверджувати, що Pringles – це не картопляні чіпси, а просто солоні хлібці. Суд не погодився з цим рішенням, так що тепер все законно.
Шоколад колись використовувався в якості валюти.
Не так просто, як здається
На Землі вирощено 7500 різних сортів яблук. Цікаво, навіщо людям так багато фруктів?
Пом’якшує L-цистеїн, який використовується в невеликій кількості хліба, зроблений з пір’я качки і людських волосся. Звучить не дуже апетитно…
Кетчуп використовувався як ліки в 1800 роках для лікування діареї.
Арахибутирофобия – це боязнь того, що арахісове масло прилипне до кришки. Звучить моторошно…
При прийомі у великих дозах мускатний горіх діє як галюциноген. Господині, будьте обережні!