Пиво, картопля фрі, банани, білий цукор: продукти, які не можуть бути вегетаріанськими

Дуже багато людей в наш час з різних причин віддають перевагу вегетаріанства, виключаючи зі свого раціону їжу тваринного походження.

Дотримуватися такого способу життя досить складно. Але сучасні виробники продуктів харчування ніби змовилися і вирішили зробити життя людей, які хочуть жити у відповідності з правилами вегетаріанства, ще важче.

Нешкідливі продукти, такі як тістечка або сир, можуть містити у своєму складі дивовижні інгредієнти, і найгірше те, що більшість етикеток на продуктах містять найменування, яких ніхто не розуміє. Крім того, на деяких упаковках і зовсім не згадуються конкретні шахрайські інгредієнти. Тому, щоб уникнути вживання таких продуктів, як шлунки телят або людські волосся, уникайте покупки сумнівних продуктів в магазині або уважно читайте маркування продукту. Давайте подивимося на 10 шокуючих продуктів, які можуть виявитися зовсім вегетаріанськими.

Алкогольні напої

Деякі алкогольні напої, особливо сидр, вино і пиво, очищаються з використанням речовин тваринного походження, таких як желатин, хітозан (з ракоподібних) і изингласс (з плавальних міхурів риб).

Торт “Зоряна ніч” для фанатів Ван Гога: покроковий рецепт з фото
З риби, птиці та картоплі теж може вийти екзотика: як я видаляю свою сім’ю
21 рік тому Софі Марсо зіграла дівчину Бонда у фільмі “І цілого світу мало”

Картопля фрі

Неважливо, де ви купуєте картопля фрі. Справа в тому, що смажать його далеко не завжди на рослинному маслі. Для цього може використовуватися баранячий або яловичий жир.

Рафінований цукор

У деяких випадках рафінований цукор очищається з допомогою кісткового вугілля, який готується з кісток тварин з Пакистану, Індії, Аргентини та Афганістану.

Тістечка

Деякі кондитери при виготовленні солодощів використовують сало, свинячий жир), щоб зробити тістечка смачніше.

Сир

Від молочних продуктів доводиться відмовлятися при веганському способі життя. У деяких же напрямках вегетаріанства сири, як продукт переробки молока, цілком припустимі. Але і тут криється небезпека.

Я знайшла спосіб, як позбавити помідори від фітофтори. Допомагає часниковий розчин
Їх зустрічі не судилося відбутися. 39-річна дочка Лістьєва схожа на батька
Анна Хилькевич має намір змінити ім’я своєї молодшої дочки

Справа в тому, що при виробництві деяких сирів використовується сичужний фермент, який отримують із шлунків жуйних ссавців, тобто при забої тварин. А це вже неприпустимо при будь-яких напряму вегетаріанства.

Банани

Здавалося б, і зовсім неймовірно, що цей фрукт може бути заборонено при відмові від їжі тваринного походження. Проте в даний час для продовження терміну придатності бананів їх покривають засобами, що містять хітозан, вироблений з панцира крабів і креветок. І якщо речовина проникне під шкірку, воно зробить фрукти не такими вже вегетаріанськими.

Сушіння

Деякі рогалики і сушіння зроблені з використанням L-цистеїну, амінокислотою, яку отримують з людського волосся, щетини свині, овечої вовни та пір’я качок.

Омега-3

Це вкрай корисні і навіть необхідні для людського організму поліненасичені жирні кислоти. І на прилавках аптек маса препаратів, що містять ПНЖК. Однак найпоширеніший спосіб отримання Омега-3 – з риби і морепродуктів. Тому при виборі препарату потрібно звертати увагу на те, що використовувалося при виробництві.

Смажені горіхи

Деякі бренди сухих смажених горіхів містять желатин, тому що він допомагає спецій і солі прилипати до горіхів. А желатин – це речовина тваринного походження.

Пересмажені боби

Кожен раз, коли ви їсте в мексиканській мережевому ресторані і замовляєте повторно смажені чорні боби або квасоля пінто зі своїм буріто, знайте, що ви споживаєте яловиче сало.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code