Подруга навчила робити домашню моцарелу. Смачніше магазинного, а готується всього за півгодини

Класична моцарелла – це м’який молодий сир, який виробляється тільки в італійському регіоні Кампанія. Коштує він недешево, зате його приємний ніжний смак настільки захоплює і зачаровує, що моцарелу хочеться їсти знову і знову. Але не варто переживати за свій фінансовий стан, якщо ви, як і я, любите цей ропні сир, адже його можна легко зробити в домашніх умовах, тим самим заощадивши свої гроші на покупку ласощі.

Інгредієнти

Готувати моцарелу мене навчила моя подруга, так що тепер я роблю все так, як вона розповіла і отримую чудовий сир, смак якого не гірше, а навіть краще магазинного, адже в супермаркеті, періодично можна купити не такий вже і якісний продукт. І я беру для створення моцарели такі компоненти, як:

  • чверть чайної ложечки сичугового ферменту;
  • півтори чайні ложечки лимонної кислоти;
  • стакан води;
  • 4 літри молока.

Крім того, перед тим, як я в перший раз вирішила готувати сир, подруга порадила перевірити, чи є у мене гумові рукавички, кухонний термометр і друшляк, які мені обов’язково знадобляться.

Підготовчий етап

Спочатку підготуємо молоко, для чого його наливаємо в каструлю, додаємо туди лимонну кислоту і ставимо рідина на вогонь. Після чого стаємо поруч з каструлею з термометром і періодично перевіряємо його температуру. Як молоко прогріється до 320С, вимикаємо вогонь і відставляємо ємність в бік.

Таємничі джерела в печерах виявлені дослідниками: їм сотні тисяч років
Батька не знала, але пам’ять його вшановує. 39-річна дочка Лістьєва схожа на нього
Експерти назвали масло, яке знижує ризик розвитку важких симптомів Covid-19

Потім сичужний фермент всипаємо в воду, розмішуємо його, додаємо в молоко і відставляємо в сторону на 10 хвилин, прикривши кришкою. За цей час в ємності утворюється великий згусток, який потрібно буде нарізати на невеликі квадратики зі стороною 2,5 див.

Їх ми кладемо в каструлю, нагріваємо до 430С і висипаємо в друшляк, поставлений над глибокою мискою.

Як у цю ємність з шматочків сиру стече сироватка, її теж ставимо на вогонь і нагріваємо до 850С.

Ідеальний стейк на грилі: шеф-кухар розкрив секрети приготування
Діти Бена Афлека зробили “картонну” Ану де Армас: у відносинах зірок все добре
В Англії популярні хвилясті стіни. Виявляється, їх товщина – один цегла

Готуємо сир

Як сироватка нагріється, вимикаємо вогонь і приступаємо до створення моцарелли. Для цього беремо на руки гумові рукавички, беремо шматочок сиру, кидаємо його в сироватку на 15 секунд, нагріваємо, витягуємо і розтягуємо в бік.

Потім знову опускаємо цю масу в сироватку, чекаємо 10 секунд, витягуємо і знову розтягуємо. І так повторюємо до тих пір, поки сир не стане гладким. А потім достатньо буде скачати з нього кульку і приступити до нагрівання і розтягування наступного квадратика, який згодом буде скочуватися в наступний кульку.

При цьому слід пам’ятати, що перед останнім розтягуванням у сир можна додати трошки солі для смаку. Подавати моцарелу можна з оливковою олією, томатами черрі і базиліком, а сир можна зберігати в холодильнику, помістивши його в ємність з сироваткою.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code