Подруга-туркеня розповіла, чому у неї на батьківщині їдять халву після риби. Тепер буду робити так само – виявилося, це дуже корисно

А ви знали, що є халву після риби насправді корисно? Моя подруга з Туреччини нещодавно відкрила мені очі на очевидні для неї речі, які в їх країні знають з самого дитинства. До цього я ніколи б не подумала, що десь можуть рекомендувати гарячу халву на десерт! Тим більше в рибних ресторанах. Тепер же подруга розповіла мені, чому після риби переважно є халву, а не віддавати свій голос всіляких звичним для нас молочних десертів.

Вона захопилася і повідала мені, що експерти пояснили, чому багато людей так і роблять. У цій статті я поділюся з вами причиною виникнення у кого-то з людей бажання спробувати це незвичайне смакове поєднання, а робити так чи ні – вибір залишається за вами.

Стара традиція – правильно чи ні?

З давніх часів там, де жила моя подруга, можна було почути “Їж халву після риби, це корисно!” Халва, яку подають до рибних і рибних ресторанах в духовці, стала незамінним дуетом. Цей тандем настільки відомий, що став викликати питання й інтерес непосвячених у цей користувачів соціальних мереж. Чи знаєте ви, чому з давніх часів після риби їдять халву? Що ж, якщо ні, то давайте вчитися разом.

Кмітливий пес забирається в басейн по сходах. Веселе відео
Пара відмовилася від весілля і влаштувала обід для нужденних
Обручку. Гарна традиція, яка має важливий сенс

Чому все-таки рекомендують їсти халву після риби?

Риба – море-продукт, багатий омега-3, також містить багато мінералів, таких як йод, залізо і цинк. Найчастіше причина легкого дискомфорту у вашому шлунку, нездужань і навіть невеликого здуття після вживання риби виявляється саме в тому, що після того, як ви з’їсте її, у вашому організмі різко падає рівень цукру.

Халва – ідеальний десерт для прекрасного закінчення вечора

Тому вважається, що для того щоб підняти рівень цукру у вашій крові, ідеально підходить халва. Вона і стане кращим десертом після риби, саме її вам запропонують у більшості турецьких ресторанів, після того як ви замовите рибу.

Молочні десерти теж відмінно піднімають рівень цукру, але вони дуже погано поєднуються з рибою. А халва допоможе підтримати ідеальний баланс – вона корисна для здоров’я, позитивно впливає на вироблення глюкози, нормалізує кислотність, зменшуючи кількість фосфору і знижуючи рівень важких металів, які можуть утворюватися в організмі після вживання риби.

Нерідко в розтоплену гарячу додають халву волоські горіхи та інші “спеції”, тому це не тільки корисно, але й дуже смачно – нітрохи не поступається всіляких молочних десертів!

Тепер, після прочитаного, чи візьмете ви в рибному ресторані в Туреччині халву на десерт?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code