Потрібно знати кожній господині: які страви можна зберігати в холодильнику тиждень

Не кожна господиня може або не хоче готувати кожен день, тому жінки в більшості випадків намагаються створити таке блюдо, яке буде зберігатися кілька діб. Розглянемо, як правильно зберігати заздалегідь приготовані страви і заготовки.

Готове м’ясо

Зберігати його краще всього в емальованому посуді або каструлі з кришкою. Відварну або смажену курку, качку або іншу птицю не зберігайте в холодильнику не більше двох діб, після закінчення цього часу вона зіпсується.

Яловичина або свинина протримаються трохи довше – чотири-п’ять днів, якщо поставити їх на найхолоднішу полку.

Супи

Зберігати супи краще в емальованій каструлі. Якщо ємність дуже велика, а супу залишилося мало, його слід перелити в щільно закупоривающийся контейнер. Добре, якщо він скляний або підходить для розігріву мікрохвильовій печі.

Курячий суп псується швидше за інших, він протримається в холодильнику не більше двох діб. Чим жирніше бульйон, тим краще він зберігається, але не більше трьох діб. Рибний суп не слід тримати в холодильнику більше 48 годин, а грибний ще менше – лише доба. Довше простоїть борщ, його можна доїсти і через тиждень після приготування, при умові правильного зберігання.

“Франкенштейн”, “Дракула” і “Знедолені”: 10 найбільш часто экранизируемых книг
2 млн км, приблизний обсяг нової батареї для електромобілів від постачальника Тесли
У понеділок, 15 червня розпочнеться Петрів піст: на що звернути увагу віруючим

Гарнір

Відварені макарони і крупи слід зберігати в контейнерах з кришкою, що щільно закривається, в іншому випадку вони висохнуть або увберуть в себе сторонні запахи. Якщо вони зварені на воді, вжити їх слід протягом трьох діб з моменту приготування. Якщо вони змішані з соусом чи іншими інгредієнтами, їх термін зберігання скорочується втричі. Виняток становить плов, його можна зберігати 48 годин.

Запам’ятайте, що перші і другі страви можна ставити в холодильник тільки в охолодженому вигляді, інакше велика ймовірність зіпсувати страву і зламати холодильник.

Яйця

Зберігати яйця краще в контейнері, в якому вони були куплені. Якщо ви хочете зберегти їх як можна довше, не слід перекладати їх в дверцята холодильника, там їх можливий термін зберігання скоротиться.

Курячі яйця зберігати поза холодильника можна не більше 25 днів. У цьому випадку варто орієнтуватися на дату, зазначену на шкаралупі. У холодильнику їх термін придатності продовжується до трьох місяців.

Традиційний ярмарок коней в Эплби, найбільша в Європі, все ж відбулася
«Бережіть рідних!»: таксист розповів дівчині історію зі свого життя
Рятую свій город від шкідників за допомогою пива: методом навчив сусід

Перед тим як прибрати їх в холодильник, яйця не можна мити. Вода змиває захисну плівку на поверхні шкаралупи, і продукт зіпсується вдвічі швидше. Зварені круто яйця пролежать в холодильнику до трьох тижнів, на столі – не більше трьох днів.

Нарізані фрукти і овочі

Зберігати їх краще всього в харчових пакетах або вакуумних пластикових контейнерах. Термін їх зберігання – двоє-троє діб, при цьому важливо відзначити, що чим довше вони зберігаються в нарізаному вигляді, тим менше вітамінів в них зберігається. Крім того, шкідливі мікроорганізми швидше розмножуються саме в подрібнених продуктах.

Що стосується заправленого салату, простоїть він не більше доби. Справа в тому, що сік, що виділяється заправленими овочами, псується швидше, ніж вони самі. Тому заправляти салат краще порційно, а не весь відразу.

Норвезької принцеси погрожували з-за її відносин з афроамериканцем
Антоніо Бандерас до їх пір спілкується з колишньою дружиною (спільні фото)
Кавун, цемент, 2 рукавички: робимо красиве кашпо для дачі

Фарш

Зберігати його можна в контейнері або будь-якої іншої ємності, затягнути харчовою плівкою. І не більше 12 годин при температурі 0-6 °С. В іншому випадку його слід піддати заморожування, тим самим збільшивши термін зберігання до одного місяця.

Сире м’ясо

Зберігають продукцію в пакеті або контейнері. Термін зберігання свіжого м’яса в холодильнику – три-п’ять днів, птиці – два-чотири дні.

Тісто

Зберігати його слід в пакеті, максимально випустивши повітря. Листкове і прісне тісто збережеться не більше чотирьох днів в холодильнику і двох тижнів в морозильнику. Дріжджове тісто можна зберігати 48 годин, але обов’язково треба дати йому зігрітися перед використанням.

Що робити із залишками?

Якщо від приготування перших або других страв щось залишилося, не поспішайте заморожувати. Залишки цілком пролежать ще кілька неї в холодильнику, поки ви не вирішите щось з них приготувати.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code