Іноді хочеться приготувати що-небудь незвичайне, щоб побалувати своїх близьких. А що, якщо зробити кекси, але не зовсім такі, які всі звикли бачити? Начинкою для них послужать невеликі кульки, що нагадують ікринки. Вони будуть зроблені з желатину. Такі кекси з великим задоволенням будуть ваші діти.
Інгредієнти
- Кекси. Їх можна приготувати зі спеціальної суміші або ж використовувати свій власний рецепт. Також кекси можна вже купити готові в магазині.
- Ріпакова олія – один стакан.
- Фруктовий сік – половина склянки. Можна взяти яблучний.
- Агар-агар – чверть чайної ложки.
Рецепт приготування
Необхідна кількість масла наливаємо у кухоль і прибираємо охолоджуватися в морозильну камеру.
Заморожувати його не потрібно, але воно має бути достатньо охолодженим. Далі беремо невелику каструлю і виливаємо в неї фруктовий сік. Потім додаємо невелику кількість агар-агару. Все перемішуємо і доводимо рідину до кипіння. Потім вимикаємо плиту і знімаємо каструлю. Тепер нам знадобиться шприц і охолоджене масло. Ми починаємо робити фруктову ікру. Для цього заповнюємо рідиною шприц з каструлі і випускаємо її в охолоджене масло.
Воно обов’язково має бути холодним. У нас виходять маленькі кульки, які за формою нагадують ікринки.
Тепер нам знадобиться каструля і невелике ситечко. Встановлюємо його в каструлю. Виливаємо масло в ситечко.
Таким чином ми відокремимо кульки від масла. При бажанні ви зможете його використовувати повторно. Кульки промиємо прохолодною водою і трохи струснемо ситечко, щоб видалити залишки води. Можна додати невелику кількість цукру і перемішати кульки.
Ви можете зробити кілька видів кульок з різними соками. Візьміть вишневий сік, в такому випадку кульки будуть темно-вишневого кольору. Але пам’ятайте, що масло обов’язково має бути охолодженим.
Якщо ви побачили, що сік з агар-агарового сумішшю починає сильно вирувати і підніматися, нічого страшного. Приберіть рідина з плити! Коли рідина трохи охолоне, вміст опуститься на дно.
З полуничного соку з м’якоттю може нічого не вийти. Спочатку вам необхідно буде процідити сік через марлю, щоб позбутися від м’якоті. Тоді вам вдасться зробити желейні кульки.
Тепер беремо наші кекси і вирізаємо гострим ножем у них серцевину.
У неї ми будемо складати фруктові кульки.
А зверху покладемо вирізану частину кексу. Зробіть будь-який крем і покрийте їм кекси.
Приємного апетиту!
Висновок
Цей незвичайний десерт сподобається всім, хто його спробує! Він стане гідною прикрасою святкового столу!