Що відбувається з вашим організмом, якщо ви щодня їсте сало

Свиняче сало багато тисячоліть у різних народів було корисним продуктом. Українців досі вважають головними любителями сала. Але не у всіх країнах воно стало улюбленим продуктів, наприклад, в арабських країнах воно не отримало такої любові, так як швидко псується. Його вживали як закуску до алкоголю, їли з цибулею та хлібом, вживали смажених і тушкованих. Але прийшла мода на худих і струнких дівчат. А щоб стати такими, потрібно харчуватися низькокалорійною їжею. Жир, особливо тваринний, став під забороною. Багато людей перестали їсти сало, думаючи, що воно шкодить фігурі. Стало все більше з’являтися помилок про шкідливість сала.

Від сала товстіють

Міф побудований на тому, що сало висококалорійне. Насправді починають одужувати не від самого сала, а від того, скільки його з’їли. Тим, у кого не спортивний спосіб життя, можна в день з’їдати не більше 20 грамів сала. Якщо вже є проблеми з вагою, тоді тільки 10 грам на добу.

Найкращим вважається сало, зроблене з жиру, на якому є шкіра і волосся. В інших м’ясних виробах використовується внутрішньом’язовий жир, який не настільки корисний.

Солоне сало з перцем або часником буде набагато корисніше. Також не відноситься до корисних сало, яке коптили. Так як у промислових умовах для копчення використовують рідини, якість продукту падає.

Коли чоловік схуд, дружина теж вирішила взятися за себе: мінус 135 кг на двох
Оптична ілюзія в дії: дивлюся на картинку, і вона рухається
Голівуд повертається до звичного графіку: “Фабрика мрій” скоро почне роботу

Шлунок не засвоює

У людини з нормальним, здоровим шлунком свиняче сало засвоюється дуже навіть добре. Цінними для людей вважаються жири, які оплавятся при температурі тіла, тобто близько 37,0 градусів. Вони всмоктуються і швидше перетравлюються інших. Зі свинячим салом це і відбувається.

Лікарі не радять вживати сало людям, у яких погано виробляється жовч. Так як вона потрібна для перетравлення будь-якого жиру, в тому числі і сала.

Сало складається тільки з жиру

Чудово! У жирі під шкірою збереглися активні біологічні речовини. Це прекрасна структура – підшкірний жир, в ньому збереглися клітини і біологічно активні речовини.

Найцінніша з жирних кислот – поліненасичена арахідонова – не зустрічається в рослинних жирах. Її можна знайти лише в салі. Вона вкрай потрібна для імунітету, холестеринового обміну, гормонів і серцевого м’яза. Це так званий будівельний матеріал. Без цієї кислоти жити складно. Крім неї у салі є й інші незамінні жирні кислоти – лінолева, пальмітинова, олеїнова (їх називають вітаміном F). А також вітаміни різних груп. Біологічна активність сала в п’ять разів вище, ніж у олії. Взимку для гарного настрою, імунітету, життєвої енергії варто просто з’їсти шматочок сала.

Простий рецепт торта без випікання і охолодження
Дружина Петросяна стала подобається шанувальникам гумориста: вся справа в її милих ямочках
Всього 3 інгредієнта для омлету, який обожнює один з найкращих шеф-кухарів світу

Сало – це розсадник холестерину

Доведено, що в салі не так багато холестерину, як у коров’ячому маслі. Немає паралелі між тим, скільки ми їмо холестерину і скільки його у нас в крові. Холестерин синтезується, навіть якщо його не їсти. Важливо скільки в організмі було вироблено, скільки було витрачено і скільки з’їдено. Це все різні цифри.

Ми пам’ятаємо, що в салі є незамінні жирні кислоти, а вони то і «чистять» судини від відкладень. Тому шматочок сала буде на користь вашому організму у профілактиці атеросклерозу. А холестерин, який в ньому існує, буде створювати імунні клітини, які захищають наш організм від вірусних інфекцій.

Не можна смажити на смальці. Це дуже шкідливо

Так, при смаженні сало втрачає ряд своїх властивостей і виробляються канцерогени, але рослинні жири, наприклад, при нагріванні взагалі не засвоюються. Звичайно, при смаженні сало втрачає частину корисних властивостей, а отримує канцерогени. Сало ж підігріте засвоюється краще, ніж холодна або доведене до шкварок. Висновок, на салі треба не смажити, а розігрівати. Просто не включати сильний вогонь.

Хліб і сало разом – це вбивство фігури

Навпаки! Ці два продукти – відмінне поєднання, навіть для тих, хто харчується виключно дієтичними продуктами. В такому симбіозі засвоюються і те і інше повністю. Просто треба брати не здобу, а чорний хліб цільнозерновий або з висівками.

Охочим схуднути сало треба їсти з овочами, краще з капустою.

Їжте сало і худніть! Удачі!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code