Щоб шлунок не лінувався: 5 кращих супів для вашого травлення

Суп – це звичне перше блюдо, яке найчастіше подають на обід. Вітамінне ласощі відмінно доповнить осінній і зимовий раціон гурманів, зігріє зсередини і наповнить тіло вітамінами і мікроелементами, яких так потребує наше тіло в холодну пору доби.

Цікавий факт! Ви знали, що супи – щодо “юне” блюдо, яке отримало своє поширення всього 500 років тому з виникненням посуду, яка не окислюється при контакті з рідиною. На сьогодні у світі налічується приблизно 150 основних типів перших страв, які діляться ще на більш ніж тисячу видів.

Незліченні покоління наших бабусь точно знали, що без супів їх онукам не прожити. Тим не менш, деякі фахівці стверджують, що користь рідких страв сильно перебільшена. Але в одному дієтологи одностайні! Супи дійсно допомагають скинути зайву вагу, так як в них міститься мало калорій.

Кавун, цемент, 2 рукавички: робимо красиве кашпо для дачі
І Джастін Бібер: знаменитості, у яких, всупереч чуткам, ні літаків
Сотні тисяч років таємничі водойми, ховалися в печерах: нещодавно їх виявили

Ситний бульйон з фрикадельками

Продукти:

  • 180 г м’ясного фаршу;
  • 90 г білого рису;
  • 30 г зеленої цибулі;
  • 2-3 картоплини;
  • 1 морква;
  • лавровий лист, петрушка, кріп.

Закип’ятіть воду, додайте терту моркву (овоч також можна нарізати кружечками або кубиками) і четвертинки очищеної картоплі. Сформуйте з фаршу круглі фрикадельки. Коли картопля буде наполовину готовий, додайте щільні кульки з м’яса і рису, лавровий лист, посоліть і поперчіть за смаком.

Сирний суп з грінками

Продукти:

Рятую свій город від шкідників за допомогою пива: методом навчив сусід
Традиційний ярмарок коней в Эплби, найбільша в Європі, все ж відбулася
Ідеальний стейк на грилі: шеф-кухар розкрив секрети приготування
  • 1,5 плавленого сирка;
  • 4 картоплини;
  • 1 морква, ріпчаста цибуля;
  • кріп, розмарин.

Для грінок:

  • 2 товстих скибочки хліба;
  • 55 мл рослинного масла;
  • улюблені прянощі.

Нагрійте духовку до 180 градусів. Хліб наріжте кубиками, змастіть маслом і рясно приправте спеціями. Запікайте 6-10 хвилин, поки сухарики не підрум’яняться і не стануть хрусткими. Рум’яне ласощі відкладіть.

Очистіть картопля від шкірки, наріжте невеликими шматочками. Варіть інгредієнт до готовності. Натріть моркву, дрібно наріжте цибулю, потушкуйте на сковороді з додаванням рослинної олії. Додайте до картоплі моркву з цибулею і сир, попередньо нарізаний кубиками. Заважайте, поки сир повністю не розчиняться в киплячій рідини. Продовжуйте готування протягом 28-32 хвилин. Прикрасьте гілочками зелені.

Сир і курка

Продукти:

  • 2 л овочевого або курячого бульйону;
  • 420 г курячого філе;
  • 150 г плавленого сиру;
  • 2 картоплини;
  • 1 моркву.

Куряче філе нарізати на кубики середньої величини. Картоплю очистіть від шкірки і наріжте квадратиками, моркву – напівкружечками. Обсмажте філе в невеликій кількості олії.

Доведіть до кипіння бульйон, додайте до нього улюблені спеції (я найчастіше беру лавровий лист і прованські трави). У киплячу рідину покладіть соковите м’ясо. Зменшіть трохи вогонь і варіть 5-12 хвилин. Додайте овочі, продовжуйте готувати 11-16 хвилин. Наприкінці покладіть плавлений сир, добре розмішайте, щоб інгредієнт повністю розчинився.

У понеділок, 15 червня розпочнеться Петрів піст: на що звернути увагу віруючим
2 млн км, приблизний обсяг нової батареї для електромобілів від постачальника Тесли
Батька не знала, але пам’ять його вшановує. 39-річна дочка Лістьєва схожа на нього

Овочевий суп

Продукти:

  • 180 г тертої білокачанної капусти;
  • 1 морква, ріпчаста цибуля, цукіні;
  • 1/2 болгарського перцю, помідора.

Заздалегідь очистіть і наріжте всі овочі. Потім починайте укладати інгредієнти в каструлю шарами: морква, цибуля, капуста, огірок або кабачок, помідор, болгарський перець. Накрийте ємність кришкою, тушкуйте на слабкому вогні 22-29 хвилин. Овочі пустять сік і виходять дуже соковитими!

Закуска на молоці

  • 1 л молока;
  • 460 мл води;
  • 280 г цвітної капусти;
  • 160 г зеленого горошку;
  • 2-4 картоплини;
  • 1 морква;
  • 20 г вершкового масла.

Наріжте моркву дрібними кубиками, злегка обсмажте на сковороді. Розділити капусту на суцвіття. Очищену картоплю наріжте маленькими кубиками. Молоко підігрівати на середньому вогні, постійно знімаючи піну. Відкладіть.

Варіть овочі до напівготовності, додайте гаряче молоко і доведіть дієтичне блюдо до готовності. В кінці додайте зелений горошок, готуйте ще 13-15 хвилин. У тарілку з готовим частуванням зверху покладіть шматочок масла.

Рецепти супів численні і різноманітні, кожен раз ви зможете пробувати новий варіант. Не бійтеся експериментувати і створювати власні унікальні поєднання продуктів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code