Смачний грибний суп з запашними лісовими опеньками і картоплею – улюблена страва мого чоловіка

На світі існує більше сотні варіацій приготування супу з грибів. Це можуть бути тепличні печериці або ароматні лісові красені. У кожного такого блюда, без сумніву, знаходяться власні шанувальники. В нашій сімейній грибний кухні найважливіше місце віддано супу з опеньків. Можна, звичайно, придбати їх у магазині. Але мій чоловік є пристрасним шанувальником лісовий тихого полювання. Як тільки підходить час, він привозить гори опеньків. Тут, як він стверджує, головне – знайти хороший пень, на якому ці грибочки ростуть.

Ось так спочатку виглядали гриби, які стали інгредієнтом для самого смачного на світі супу (за словами чоловіка). Не дивно, що він готовий вихваляти ці дари лісу безперервно. Краса.

Суп з грибів і картоплі – ключ до сімейної ідилії

Я давно роблю з такої краси смачне блюдо. Треба сказати, всі в захваті: чоловік нагулявся по лісі, приніс щедрий урожай. Я з задоволенням готую йому смачний обід. А діти з нетерпінням чекають, коли ж буде суп з маленькими, симпатичними грибочками. Такі вечори з затишними домашніми посиденьками і розмовами є додатковим з’єднуючою ланкою сім’ї. Загалом, всі задоволені і щасливі.

Анна Хилькевич має намір змінити ім’я своєї молодшої дочки
Замість масок і бальзамів я завжди роблю прості спреї для зміцнення волосся
Сусідка “напуває” свої помідори бражкою. Я сміялася з неї, а тепер теж так роблю

Головні інгредієнти

Зварити суп нескладно. А якщо потрібно приготувати не просто юшку, а ароматне блюдо, то роблю це зі всією душею і любов’ю до чоловіка. Пропоную разом зі мною пройти кроки приготування від початку і до кінця. Так буде простіше переконатися в чарівному впливі домашнього грибного супу з картоплею. Список компонентів:

  • Опеньки – 500-700 грамів.
  • Вода – 2,5 літра.
  • Картопля – 4-5 бульб.
  • Дві ріпчасті цибулини середнього діаметру.
  • 60-80 грамів вершкового масла.
  • Сіль і мелений перець – за смаком.
  • Кріп сушений, подрібнений – 1 чайна ложка. У сезон використовую свій кріп. Беру скільки завгодно. До речі, разом з кропом іноді використовую і іншу зелень.
  • Лист лавра – 2 невеликих примірника.
  • Сметана – за смаком.

Інвентар для приготування супу

Продукти зібрані. Тепер складаю потрібну посуд, щоб не бігати по кухні в її пошуках під час процесу:

  • Каструля з кришкою – потрібно як мінімум мати посудину на 2,5-3 літри.
  • Дошка для оброблення грибів та овочів.
  • Ніж.
  • Друшляк.
  • Знадобляться багатошарові паперові рушники.
  • Хороша товстостінна сковорода.
  • Ложка або лопатка, якою перемішувати вміст сковорідки.

Технологічний процес: крок за кроком

  1. Як тільки бачу, що все готово, приступаю до підготовчих робіт з грибами. Спочатку перебираю їх. В процесі відкидаю пошкоджені, непридатні до їжі екземпляри.

    Ретельно оглядаю кожен опеньок на наявність непроханих нахлібників, наприклад, равликів.

  2. Замочую підготовлені таким чином гриби у воді. Даю їм час: не менше тридцяти хвилин. Після такої процедури опеньки простіше відмиваються від налиплих лісових смітинок. Мою гриби, переклавши їх у друшляк, під проточною водою.
  3. Чисті гриби знову відправляю в друшляк, допомагаю стекти надлишків вологи. Промакиваю рушником при необхідності.
  4. На дошці проводжу заключну обробку опеньків. Відрізаю ніжку до необхідного рівня. Шаткую опеньків гострим ножем. Ширина кожного слайсу не більше 5-7 міліметрів. Знову відправляю їх в окрему чашку.
  5. Тепер настав час овочів. З лука видаляю лушпиння. Картоплю мою і чищу, як зазвичай. Для супу потрібні картопляні кубики або бруски товщиною не більше 3 сантиметрів. Цибулю теж перетворюю в кубики, але поменше – до одного сантиметра.
  6. В чисту каструлю для супу викладаю картоплю і заливаю водою (2,5 літра). Плиту включаю, чекаю першого закипання.

    Паралельно ставлю на іншу конфорку сковорідку і розплавлюю на ній масло, щоб засмажити в ньому цибулю.

  7. Зазвичай через три-чотири хвилини цибуля набуває прозорість, це той самий момент, коли пора додати опеньків в сковорідку.

    Відразу вливаю склянку окропу в овочеву суміш з грибами. Сюди ж кладу сіль з перцем, листя лавра, сушений кріп. Якщо у вас буде свіжий, краще додати в самому кінці приготування. Вміст сковороди піддаю термічній обробці близько двадцяти хвилин. Як тільки волога випарувалася, значить, приступаю до наступного етапу.

  8. Вода в каструлі з картоплею до цього моменту вже закипіла. Картоплю навіть встигає зваритися. Залишається додати в каструлю гриби і цибулю з приправами з сковороди. На невеликій температурі томлю суп з опеньками і картоплею ще 15 або 20 хвилин. Знімаю накип, щоб він залишався красивим.
  9. Відключаю плиту. Перемішую готовий суп, але поки не поспішаємо подавати: йому необхідно настоятися 10 хвилин.

Тепер точно готово! Розливаю по тарілках. Подаю зі сметаною. Всю норму продуктів в цьому рецепті я множу на два: важко втриматися від додаткової порції, суп відлітає зі столу миттєво. Приємно вам апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code