Танцюємо «твіст»: в Норвегії побудували унікальна споруда – це музей, міст і скульптура

20 років тому був заснований парк “Кистефос” (Kistefos), де розмістилися скульптури норвезьких майстрів. А зараз тут відкрився музей сучасного мистецтва The Twist, який представляє собою унікальну конструкцію – перекручений міст, що складається з 3 відділень.

Популярний куточок – справжнє архітектурне диво

Модне місце приваблює туристів, захоплених тим, як архітектори спроектували виставковий простір площею близько 1000 м2. Музейний павільйон з’єднує 2 берега річки Рандсельвы. Це справжній витвір сучасного мистецтва, «скручений посередині» і зв’язує 2 набережні.

Архітектори з компанії BIG розповіли, що будинок, який побудовано в парку, – зорова ілюзія. Куди б не дивився відвідувач, скрізь він побачить лише вигини, округлі форми і арки. А от коли він підійде ближче, здивується, бо зрозуміє, що конструкція складається з прямих ліній.

Мінімум грошей і часу: пара своїми руками побудувала столик для макіяжу
Ямочки на щоках дружини Петросяна: ознака простоти або аристократичності
6 порад щодо запобігання зараження в ресторанах, стрімко відкриваються

Мистецтво без рамок

Пам’ятка Норвегії, яка вже стала популярною, являє собою сам міст, відкритий простір на свіжому повітрі і криту конструкцію з штучним освітленням.

Три різні галереї – це відповідь архітекторів, які доводять, що у мистецтва не існує рамок.

Коли талановиті майстри творять без будь-яких обмежень, тоді народжуються самі незвичайні архітектурні шедеври, нікому не здаються химерними або непрактичними.

Всього 3 інгредієнта для омлету, який обожнює один з найкращих шеф-кухарів світу
Голівуд повертається до графіку: “Фабрика мрій” продовжить роботу 12 червня
Конфіскували у сина телефон на 2 тижні: з його друзями довелося говорити мені

Скульптурне твір виконане з алюмінієвих панелей, які складені, немов нерівна стопка книг. Завдяки цьому здається, що споруда складається з кривих ліній.

Будівля, гармонійно вписавшееся в ландшафт

Відвідувачі, які заходять з півночі, відразу потрапляють в кімнату з панорамним видом на мальовничу природу, а ті, хто приходять з півдня, зможуть переглянути всю галерею. Це зроблено спеціально, і тому у будівлі немає головного входу.

«Твіст» став природним продовженням скульптурного парку і гармонійно вписався в навколишній ландшафт. Залежно від руху світила, у фасаді унікального творіння відображаються химерні пагорби і водна гладь, а також зелень дерев.

Все це мерехтить і красиво переливається, викликаючи захват відвідувачів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code