У Польщі спробувала місцеві пончики. Так сподобалися, що дізналася рецепт і тепер часто печу своєї сім’ї

Їздила влітку в Польщі. Відпочила, побачилася зі знайомими і привезла рецепт приголомшливих пончиків. Їмо всією сім’єю їх дуже часто. Але щоразу хочеться ще і ще. Це якісь чарівні штуки. Не вірите? Я поділюся рецептурою, ви перевірити на власному досвіді і переконайтеся, що кажу, як є.

Інгредієнти

Компоненти традиційні. Напевно у вас в запасах теж є більша їх половина. А чого немає – час прикупити в магазині. Що потрібно для пампушок:

  • Молоко – половина склянки. Краще взяти продукт підвищеної жирності.
  • Дріжджі сухі – 2 пакетика.
  • Цукор – половина склянки.
  • Масло вершкове – 100 грамів.
  • Куряче яйце – одна штука.
  • Три яєчних жовтки сирих.
  • Ром або коньяк – одна столова ложка.
  • Сіль – чайна ложка без гірки.
  • Масло рослинне для фритюру – 0,5-1 літр.

Всі компоненти повинні мати кімнатну температуру. Дістаю їх за пару годин до початку дій.

Додаткові компоненти

Готові пончики необхідно подати красиво, з топінгом і декором. Що потрібно для цього:

  • Цукрова пудра.
  • Фруктовий або ягідний джем.
  • Варення.

Всі ці інгредієнти можна використовувати разом, але можна і окремо. Залежить від ситуації.

Тісто

Молоко злегка підігріти. Воно має бути трохи тепліше парного. Тут важливо не перестаратися, щоб у нього потім не зварилися дріжджі.

Ідеальний стейк на грилі: шеф-кухар розкрив секрети приготування
«Бережіть рідних!»: таксист розповів дівчині історію зі свого життя
Рятую свій город від шкідників за допомогою пива: методом навчив сусід

У підготовлене молоко висипаю дріжджі. Старанно розмішую. Відставляю в бік.

Містку миску наповнюю маслом і цукром – збиваю ці продукти до піни і розчинення крупинок. Зручно, якщо використовувати міксер з чашею.

Окремо збити яйце, жовтки трьох яєць, бренді, сіль.

Поступово, чергуючи просіяне борошно і тепле молоко, додати ці продукти до масляно-яєчної маси. Збивати до однорідності. Якщо це міксер, то п’ять-сім хвилин. Руками доведеться працювати довше – хвилин п’ятнадцять.

Готове некруте тісто розміщую в миску, попередньо змастивши посуд маслом. Поверхню тіста також обробляю маслом. Накриваю рушником, серветкою або кришкою – поки тісто не підніметься.

Формування і обсмажування

Стіл припыляю борошном. Далі тісто викласти і ретельно обім’яти.

Буде 603 кінських сили: тестується оновлений 2021 Mercedes-E63 AMG
У понеділок, 15 червня розпочнеться Петрів піст: на що звернути увагу віруючим
Кавун, цемент, 2 рукавички: робимо красиве кашпо для дачі

Розкачую качалкою пласт тесту, як для печива. Товщина кола з тіста – 3-3,5 сантиметра.

Вирізаю круглі заготовки формою для печива. Можна користуватися звичайним склянкою.

Розкладаю на аркуші отримані заготовки. Даю їм піднятися близько тридцяти хвилин.

Розігріваю олію на сковороді до кипіння.

Опускаю по черзі (партіями по кілька штук) майбутні пончики.

Смажу дві-три хвилини до набуття золотисто-коричневого відтінку однією стороною пампуха. Перевертаю на іншу сторону, дожариваю одну-дві хвилини. Тут іноді потрібно регулювати ступінь готовності виробів.

Готові пончики виймаю шумівкою на блюдо, застелене паперовими рушниками, щоб пішов жир.

Даю пампушків злегка охолонути і наповнюю повидлом, варенням або джемом. Посипаю ж їх, в основному, в гарячому вигляді.

Готове. Приємного чаювання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code