Вчені визначили продукт, який краще за всіх усуває запах часнику з рота

Багато людей мають особливу слабкість до часнику. Цей продукт надає стравам пікантну гостроту і аромат. Єдине, що заважає насолоджуватися такою їжею, — неприємний запах з рота, позбутися від якого не так-то просто. Проте ученим вдалося, нарешті, знайти спосіб усунути наслідки такого бенкету.

Чому з’являється неприємний запах

Протягом довгого часу вважалося, що неприємний запах часнику виникає у роті в результаті контакту продукту з ротовою порожниною. Щоб довести або спростувати цей факт, вчені провели дослідження. В ході перевірки добровольцям ввели подрібнений часник безпосередньо в шлунок, для цього потрібен був зонд.

За результатами дослідження вдалося прийти до висновку, що пережовування часнику ніяк не впливає на інтенсивність запаху, так як введений через зонд продукт приводив до таких же наслідків. Дослідники уклали, що неприємний запах часнику з рота виникає, тому що сірчані сполуки, що з’являються в результаті перетравлення, потрапляють у легені. Щоб запобігти “несвіжий подих, потрібно нейтралізувати ці хімічні сполуки.

Яблуко — головний ворог часникового запаху з рота

Ще одне завдання вчених полягала в тому, щоб знайти продукт, до складу якого входила б розмаринова кислота. Саме цей елемент здатний “вбивати” сірчані сполуки. Найбільш придатними для цієї ролі виявилися яблука, проте вимагало детального вивчення і їх кількість.

Любов наповнює. Настя Каменських опублікувала нове фото з чоловіком
Актори серіалу “Офіс” повідали про кумедні випадки на роботі в честь 15-річчя шоу
Кур’єр прибув на адресу доставки і злякався гавкоту чихуахуа: відео

Для виявлення цієї інформації знову знадобилася допомога добровольців. Спочатку люди їли страви з часником, а потім заїдали його яблуками. В результаті досліджень було доведено, що всього 2 яблука середньої величини здатні впоратися з запахом часнику з рота.

Які ще продукти нейтралізують неприємний запах

Якщо яблука під рукою не знайшлося, можна скористатися і деякими іншими продуктами, однак їх ефективність буде трохи нижче.

  1. Гриби, картопляне пюре, морква. Страви, що мають у складі такі інгредієнти, здатні скорочувати інтенсивність неприємного запаху. Знаючи це, краще дегустувати часникові закуски перед основною їжею.
  2. Горіхи. Кожен може вибрати те, що любить більше, — мигдаль, кедрові або волоські.
  3. Петрушка. Для зменшення неприємного запаху відразу після їжі слід прополоскати рот теплою водою і пожувати кілька гілочок петрушки. Ця зелень здатна нейтралізувати багато бактерії, що робить дихання більш свіжим.
  4. Спеції, прянощі, приправи. Ці добавки до їжі мають стійкий запах, завдяки чому борються з наслідками поїдання часнику. У списку найбільш потужних називають базилік, м’яту і корицю. Єдине, про що слід пам’ятати, — прянощі потрібно використовувати в якості самостійного засобу а не шляхом додавання їх в їжу. Якщо ж вдасться роздобути свіжі зерна кардамону — від неприємного запаху не залишиться і сліду.
  5. Пекуча гірчиця. Такий спосіб відноситься до числа найбільш надійних, однак скористатися ним наважиться далеко не кожен. При цьому гострі відчуття людині будуть забезпечені. Щоб “перебити” часник, слід покласти в рот чайну ложку гірчичного порошку. Важливо використовувати суху гірчицю. Порошок потрібно потримати в роті близько 30 секунд, після чого виплюнути. Для вірності можна проковтнути наступну ложку гірчиці. При попаданні в шлунок цей продукт усуне наслідки часнику.

Крім цього, можна використовувати один з наступних напоїв:

Трюк з пропажею засудженої до тюремного терміну дружини не вдався, але чоловік намагався
Обручку. Традиція, яка й сьогодні має важливий сенс
6 порад щодо запобігання зараження в закладі громадського харчування
  1. Молоко. На додаток до всього перерахованого варто додати склянку молока. Ця рідина ефективно справляється з сірчаними сполуками.
  2. Чай з лимоном. Якщо молоко з якихось причин використовувати не вийде, після завершення трапези варто випити склянку чаю з лимоном. При цьому часточку цитрусового залишати в гуртку не слід. Цедра лимона також володіє високою потужністю в боротьбі за свіже дихання.

Додаткові заходи

Закріпити дію усіх вищезгаданих продуктів можна ретельною обробкою порожнини рота. Для цього існує кілька способів:

  1. Чищення зубів із застосуванням м’ятної пасти. Зуби потрібно ретельно обробити щіткою, щоб усунути застряглі шматочки їжі.
  2. Використання скребка для мови. Не секрет, що на мові скупчуються найдрібніші частинки їжі та безліч бактерій. Спеціальна щіточка усуне всі забруднення.
  3. М’ятна жувальна гумка. Освіжити дихання надовго можна за допомогою жуйки.

Знаючи всі ці хитрощі, любителям часнику більше не доведеться відмовлятися від гострих закусок і соусів для збереження свіжого дихання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code