Вершковий томатний суп я готую всього за годину, а потім подаю його з смаженим сиром

Якщо ви віддаєте перевагу вишукану, але легку для шлунка, корисну і, зрозуміло, смачну їжу, то цей томатний суп стане одним з ваших найулюбленіших страв. Готується страва дуже швидко, володіє неймовірним ароматом і красивим, дуже яскравим кольором. Такий супчик не просто вгамує голод, він ще й істотно підвищить настрій.

Що знадобиться для приготування супу?

Перелік інгредієнтів, необхідних для того, щоб порадувати близьких цим чудовим блюдом, що володіє вельми оригінальним смаком, досить простий. Потрібні продукти відшукаються без будь-яких труднощів в будь-якому супермаркеті.

Для приготування знадобиться наступне:

  • масло, оптимально – оливкова, але цілком можна використовувати і звичайне дезодорована, з насіння соняшнику;
  • стебла селери;
  • морква;
  • цибулина;
  • пара великих і соковитих часникових зубчиків;
  • овочевий бульйон, але не потрібно використовувати той, що залишився при варінні картоплі, оптимально – від замороженої суміші, що складається з брокколі, моркви, брюссельської або цвітної капусти, стручкової квасолі;
  • консервовані томати без шкірки, кращий варіант – використовувати заготовку «у власному соку»;
  • томатна паста, бажано без крохмалю;
  • вершкове масло;
  • сушений базилік;
  • мелений перець, той, який більше подобається, у страві однаково гарні всі види;
  • пшенична універсальна проста борошно;
  • молоко, чим вище його жирність, тим смачніше буде суп;
  • натертий сир.

Якщо немає під рукою жирного молока, то не потрібно брати знежирене, краще використовувати вершки. У суп можна додати трохи цукру і кайенского перцю – це додасть страві пікантності.

Знаменитості не залишилися осторонь. Канделакі висловилася про ДТП з Єфремовим
Торт “Зоряна ніч” для фанатів Ван Гога: покроковий рецепт з фото
Інопланетянин уособлює Раків: знаки зодіаку як герої фільмів Спілберга

Ніяких строгих пропорцій при приготуванні дотримуватися не потрібно, зіпсувати це блюдо, поклавши занадто багато морквини або, навпаки, мало селери, просто неможливо.

Етап перший: готуємо в мультиварці овочі

Найпростіше приготувати це блюдо з використанням багатофункціональної каструлі.

Зробити потрібно наступне:

  • порубати стебла селери;
  • нашаткувати цибулю;
  • нарізати або натерти моркву;
  • налити в ємність масло, не багато, так, щоб покрити дно;
  • вибрати режим Saute;
  • занурити інгредієнти в посуд, додати часник, закрити і готувати п’ять хвилин.

Після цього потрібно відкрити каструлю і зробити наступне:

  • додати до овочів бульйон;
  • помістити в посуд томати, пасту, перець, базилік;
  • посолити і закрити кришку;
  • увімкніть скороварку на 6-15 хвилин, залежить від потужності використовуваної моделі.

Після завершення приготування не потрібно відразу ж відкривати кришку, дайте овочам «дійти» протягом 2-5 хвилин.

З риби, птиці та картоплі теж може вийти екзотика: як я видаляю свою сім’ю
Анна Хилькевич має намір змінити ім’я своєї молодшої дочки
Слимаки бояться мою пекінську капусту. А все спасибі меленого перцю і гірчиці

Етап другий: готуємо суп і подаємо

Мультиварка – це чудове пристосування, що суттєво спрощує приготування різних страв, але звичайної звичної каструльки вона ніколи не замінить.

Зробити ж в каструльці потрібно наступне:

  • розігріти олію;
  • додати борошно, не особливо багато, цей інгредієнт потрібен в якості згущувача;
  • додати трохи молока;
  • постійно помішуючи, довести суміш до стану густої однорідної пасти.

Після цього залишається лише занурити всі наявні заготовки в чашу для блендера або ж у будь-яку іншу глибоку посудину, додати сир і молоко, збити.

Суп готовий, його можна подавати на стіл. Перед подачею потрібно посмажити сир – це додасть страві ситності. Прикрасити суп можна зеленню, наприклад, базиліком.

Цей рецепт дозволяє подавати страву як гарячим, так і холодним або злегка теплим. Також цей суп можна використовувати в якості основи для кулінарних експериментів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code