Весела штука зі звичайного картону: як зробити диспенсер для цукерок своїми руками

Хочете розважитися самі або порадувати друзів на вечірці? Тоді зробіть своїми руками диспенсер для цукерок! Пристрій з картону дозволить вам зручно роздавати M&Ms, які обожнюють і діти, і дорослі. Робота не займе багато часу і праць, а позитивний настрій забезпечений і вам, і всім любителям солодкого.

Навіщо потрібно пристрій?

Питання, яке виникає у більшості любителів солодкого: навіщо комусь потрібен диспенсер для цукерок? Я не знаю, але можу вам з упевненістю сказати, що просто смішно спостерігати за тим, як зникають і знову з’являються ці смачні цукерки M&Ms”.

У захваті від процесу будуть не тільки діти, але і дорослі. Половина моїх друзів так і не зрозуміли, як працює диспенсер. Але нехай це залишиться моєю маленькою таємницею.

Матеріали для створення диспенсера

Що вам потрібно:

  1. Клей класичний канцелярський.
  2. Клей-олівець.
  3. 1 або 2 гофровані картонні коробки.
  4. Скляна банка (горловина – близько 70 мм).
  5. Лазерний різак. Використовуйте, лише якщо ви добре вміє керувати ним.

Крок 1: дизайн та підготовка

На вибір моделі у мене пішло всього пару хвилин. Ідею я побачила на одному сайті. Задумка здалася простий і функціональної одночасно, тому я негайно приступила до роботи. Зізнаюся, ідея створення диспенсера для цукерок не оригінальна, але зате у мене є уявлення про моделі.

“Ніч у музеї 4: чекати нам продовження або повного перезавантаження франшизи?
Я знайшла спосіб, як позбавити помідори від фітофтори. Допомагає часниковий розчин
Інопланетянин уособлює Раків: знаки зодіаку як герої фільмів Спілберга

Для створення диспенсера я порізала кілька коробок і склеїла, щоб створити стопки з 2, 4, 6 і 7 листів гофрованого картону. Я використовувала звичайний канцелярський клей, щоб скріпити листи, потім поклала стопку під важкий вантаж на 1 годину.

Крок 2: вирізати деталі

Роздрукуйте зображення моделі і використовуйте її як загальну схему, щоб вирізати фігури з складеного картону. При створенні моделі використовуйте мої поради:

  1. Застосовуйте клей-олівець, щоб приклеїти форму до пачці з 4 шматків гофрованого картону. Потім вирізуйте шматки.
  2. Приклейте форми № 6 та № 1 до двошарової пачці з картону. Виріжте це.
  3. Прикріпіть форму № 4 до семислойной пачці з картону. Виріжте внутрішню форму Збережіть обидві частини (внутрішню і зовнішню, як показано на 4-му малюнку). Внутрішня частина вирізу і буде представляти собою механізм дозування цукерок. Обріжте бокові сторони внутрішнього вирізу, щоб вони приблизно відповідали зображенню 3. Це буде обмежувати рух шухляди, щоб він не виїжджав надто далеко.
  4. Виріжте овал, як показано на малюнках 3 і 4. Цей конус повинен розташовуватися під вирізом № 6. Розмір овалу визначає розмір порції цукерки. Тут ви можете зробити не так, як я вибрала, а використовувати свої уявлення про ідеальну порції солодкого. Але врахуйте: занадто великий отвір лише призведе до того, що велика частина цукерок залишиться у першого, хто вирішить скористатися вашим ручним дозатором.
  5. Останній етап при створенні деталей: вирізати ручку з 4-шарового картону. Ви повинні приклеїти цю ручку до передньої частини внутрішнього вирізу, починаючи з кроку 3.

Крок 3: більше клею

На цьому етапі ви будете приклеювати всі верстви разом. Якщо на даний момент не зовсім очевидно, як вони поєднуються один з одним, то тут наведено конкретні інструкції знизу вгору:

Слимаки бояться мою пекінську капусту. А все спасибі меленого перцю і гірчиці
Замість масок і бальзамів я завжди роблю прості спреї для зміцнення волосся
21 рік тому Софі Марсо зіграла дівчину Бонда у фільмі “І цілого світу мало”
  1. Додайте шар з першої форми.
  2. Прикріпіть шар з фігури № 4. Переконайтеся, що ящик вставлений, але не приклеюйте його ні до чого. Ящик повинен мати можливість вільно переміщатися.
  3. Додайте шар з форми № 6. Переконайтеся, що виріз знаходиться на тій же стороні, що і отвір нижнього шару.
  4. Додайте шар з фігури № 8. Він повинен розташовуватися по центру на всіх деталях.

Тепер почекайте, поки клей не висохне. Переконайтеся, що ящик (механізм роздачі з ручкою) все ще може вільно переміщатися. Якщо виникли проблеми з відкриванням диспенсера, краще виправити їх на цьому етапі, так як потім вам доведеться переробляти всю конструкцію.

Важливі нюанси

Дам ще кілька порад, перш ніж ви приступите безпосередньо до створення вашого механізму для роздачі солодощів:

  1. Вибираючи гофрований картон, можете використовувати залишки від упаковки холодильника або іншої великої техніки. Якщо у вас немає підручних матеріалів, сходіть в найближчий магазин. Менеджери зазвичай викидають відходи вручну, тому вони з радістю віддадуть вам незаприбутковані залишки картону.
  2. Вибирайте не просто канцелярський клей, а той, який надійно скріпить деталі між собою. А ще краще використовуйте “Момент”, який напевно знайдеться в домі у кожного.
  3. Слідкуйте, щоб на картоні не було гострих кутів. Хоча матеріал не передбачає в принципі, але загострені краї, тріщини або відколи можуть стати причиною того, що хтось із гостей зачепить одяг.
  4. Слідкуйте за чистотою матеріалів! Пам’ятайте, що ви напевно будете їсти цукерки, які будуть в диспенсері. Тому перш, ніж створювати шедевр, ретельно вивчіть картонку на предмет пилу, бруду та інших відходів. Звичайно, мити картон не можна, інакше ви просто втратите матеріалу, але протерти трохи вологою ганчіркою (теж чистою!) можна без особливої шкоди.
  5. Цукерки повинні бути абсолютно сухими, інакше через пару хвилин після використання частина з них просто застрягне в дозаторі. То ж трапиться, якщо волога потрапить всередину диспенсера: він розмокне і перетвориться на кашу.
  6. Якщо серед випробувачів апарату будуть діти до 3 років, слідкуйте, щоб їх руки були сухими. Малюкам віком до 2 років краще відмовити у видачі солодкого: для них поки що це дуже шкідливо, і вони можуть вдавитися занадто маленькими цукерками.

Крок 4: насолоджуйтесь!

Наповніть банку цукерками, вкрутіть її в верхню частину пристрою і насолоджуйтеся! Щоб використовувати дозатор для солодкого, просто:

  1. Витягніть ручку.
  2. Помістіть іншу руку під ящик.
  3. З’їжте цукерку!

Не забудьте показати близьким, як працює ваш винахід, щоб вони змогли оцінити старання майстра.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code