Хоча хлібу як випічці налічується кілька років, він як і раніше вражає: за оцінками, в Німеччині існує близько 3200 видів хліба. А тепер до них можна додати ще три, тому що делікатеси, представлені нижче, точно не знайти ні в одному регістрі.
Кавуновий хліб
Для його приготування вам знадобиться:
- 350 грам пшеничного борошна;
- 60 грам цукру;
- одна щіпка солі;
- п’ять грамів дріжджів;
- 150 мл теплого молока;
- п’ятдесят грам м’якого масла;
- трохи томатної пасти;
- одне велике яйце;
- зелений і червоний харчовий барвники;
- родзинки.
З чого почати? Першим ділом просійте борошно, додайте до неї цукор, сіль і дріжджі. Змішайте це все у великій мисці і влийте молоко. Слідом додайте олію, томатну пасту і яйце, а потім почніть змішувати все руками. Руки – найкращі помічники в цій справі.
Відокремте від тесту приблизно 2/3 і пофарбуйте цю частину в червоний за допомогою харчового барвника. З решти суміші фарбуйте близько 2/3 в зелений колір. Інше тісто залиште як є.
Потім ретельно збийте отримані шматки тіста до однорідності і накрийте їх вологою тканиною – кожен шматок в окремій мисці. Залиште їх у теплому місці, так вони піднімуться.
Після закінчення певного часу можна продовжувати підготовку. Візьміть тісто червоного кольору і додайте в нього родзинки – він замінить вам кісточки, які зазвичай бувають у м’якоті кавуна.
Інше тісто знову замісіть.
З червоного скрутіть витягнутий рулет. Потім розкачайте незабарвлену суміш, зробіть з неї форму квадрата і покладіть посередині червоне тісто. Нарешті, переходите до зеленого. Розкачайте його, добийтеся освіти квадратної форми і загорніть в нього подвійний рулет.
Чудо, яке у вас вийшло, потрібно покласти на деко (не забудьте антипригарну папір!) і випікати протягом 30 хвилин при температурі 175 °C (верхній і нижній нагрів). Можна також накрити хліб алюмінієвою фольгою.
Весела панда
Для приготування панди вам потрібно взяти:
- борошно, цукор і дріжджі (в тій же кількості, що і в попередньому рецепті);
- трохи солі;
- тепле молоко (150 мл);
- масло (50 г);
- паста з томатів (чайна ложка);
- яйце;
- чорний, червоний барвники.
Весь процес приготування займе у вас небагато часу.
Для тіста спочатку змішайте в мисці молоко, борошно, цукор, сіль і дріжджі. Потім додайте олію, томатну пасту і яйце.
Розфарбуйте 1/3 тіста в чорний колір. Візьміть невелику частину решти двох третин і занурте її в червоний харчовий барвник. Інше тісто фарбувати не потрібно. Накрийте тісто вологою тканиною, приберіть його в тепле місце.
Той шматок, що ви не стали фарбувати, розкачати в квадрат. Поверх нього з одного кінця розмістіть дуже довгий тонкий шматок червоного тесту. Зробіть те ж саме з чорним.
Ще по шматочку чорного і червоного тесту потрібно розмістити в середині квадрата – це будуть ніс і рот панди. Крім того, чорний повинен бути ліворуч і праворуч від червоного – це будуть оченята.
Отриманий шедевр потрібно помістити на деко і відправити в духовку на 30 хвилин при 175 °C. Якщо ви помітили, що плями стають занадто коричневими, накрийте хліб алюмінієвою фольгою.
Їстівна сова
Приготуйте заздалегідь наступні інгредієнти:
- цукор, борошно, дріжджі (кількість те ж, що в рецептах вище);
- молоко (обов’язково тепле!) – 150 мілілітрів;
- 50 р масла;
- томатна паста – одна чайна ложка;
- яйце;
- щіпку солі;
- барвники червоного, жовтого і коричневого кольору.
Якщо всі продукти куплені, приступайте до готування! Змішайте сухі інгредієнти, додайте молоко. Потім олію, томатну пасту і яйце.
1/3 тіста офарбіть в червоний. Приблизно чверть – коричневий. Решта – в жовтий колір. Потім покладіть шматки тіста в окремі миски і накрийте їх вологою тканиною. Приберіть в тепле місце.
Сформуйте два товстих рулону з половини жовтого тіста і покладіть їх поруч. Розмістіть більш тонкий коричневий шар посередині. Оберніть це все дуже тонко розкатаний жовтий квадрат тесту.
Тепер сформуйте два товстих коричневих рулету, загорніть їх у тонко розкатаний червоний лист тіста. Слідом помістіть отримане між тонкими жовтими рулетиками. Також вам знадобиться досить об’ємний в розмірах жовтий рулет.
Цей шедевр, поки не до кінця зрозумілий, потрібно загорнути в тонко розкатаний жовтий лист тіста, а потім – в тонко розкатаний червоний аркуш.
Все готово! Залишається лише покласти тісто на деко і випікати близько півгодини при 175 °C. Ви можете накрити хліб алюмінієвою фольгою.
Висновок
В результаті ви отримаєте дуже незвичайну випічку, яка напевно не залишить нікого байдужим. Особливо такий хліб сподобається маленьким діткам. Хто сказав, що смачний хліб не повинен виглядати кумедно?