“Веселий” хліб: випікаємо булочки у вигляді панди, кавуна або сови

Хоча хлібу як випічці налічується кілька років, він як і раніше вражає: за оцінками, в Німеччині існує близько 3200 видів хліба. А тепер до них можна додати ще три, тому що делікатеси, представлені нижче, точно не знайти ні в одному регістрі.

Кавуновий хліб

Для його приготування вам знадобиться:

  • 350 грам пшеничного борошна;
  • 60 грам цукру;
  • одна щіпка солі;
  • п’ять грамів дріжджів;
  • 150 мл теплого молока;
  • п’ятдесят грам м’якого масла;
  • трохи томатної пасти;
  • одне велике яйце;
  • зелений і червоний харчовий барвники;
  • родзинки.

З чого почати? Першим ділом просійте борошно, додайте до неї цукор, сіль і дріжджі. Змішайте це все у великій мисці і влийте молоко. Слідом додайте олію, томатну пасту і яйце, а потім почніть змішувати все руками. Руки – найкращі помічники в цій справі.

Відокремте від тесту приблизно 2/3 і пофарбуйте цю частину в червоний за допомогою харчового барвника. З решти суміші фарбуйте близько 2/3 в зелений колір. Інше тісто залиште як є.

Потім ретельно збийте отримані шматки тіста до однорідності і накрийте їх вологою тканиною – кожен шматок в окремій мисці. Залиште їх у теплому місці, так вони піднімуться.

Після закінчення певного часу можна продовжувати підготовку. Візьміть тісто червоного кольору і додайте в нього родзинки – він замінить вам кісточки, які зазвичай бувають у м’якоті кавуна.

Рука людини більш гнучкою, ніж у примату. Але скласти пальці так можуть лише 8 % людей
У 2005 році вийшов “Будинок воскових фігур”: як Періс Хілтон стала головною зіркою
Тельці схожі на Чубакка: які герої “Зоряних воєн” уособлюють кожен знак

Інше тісто знову замісіть.

З червоного скрутіть витягнутий рулет. Потім розкачайте незабарвлену суміш, зробіть з неї форму квадрата і покладіть посередині червоне тісто. Нарешті, переходите до зеленого. Розкачайте його, добийтеся освіти квадратної форми і загорніть в нього подвійний рулет.

Чудо, яке у вас вийшло, потрібно покласти на деко (не забудьте антипригарну папір!) і випікати протягом 30 хвилин при температурі 175 °C (верхній і нижній нагрів). Можна також накрити хліб алюмінієвою фольгою.

Весела панда

Для приготування панди вам потрібно взяти:

Прогулянки на повітрі після вечері: як працювати над своїм тілом, поки закриті зали
“Обожнюю її”: дочка Заворотнюк розповіла про те, що у неї “бузкова залежність”
У сусіда всюди в городі закопані чаші з пивом: це пастки для шкідників
  • борошно, цукор і дріжджі (в тій же кількості, що і в попередньому рецепті);
  • трохи солі;
  • тепле молоко (150 мл);
  • масло (50 г);
  • паста з томатів (чайна ложка);
  • яйце;
  • чорний, червоний барвники.

Весь процес приготування займе у вас небагато часу.

Для тіста спочатку змішайте в мисці молоко, борошно, цукор, сіль і дріжджі. Потім додайте олію, томатну пасту і яйце.

Розфарбуйте 1/3 тіста в чорний колір. Візьміть невелику частину решти двох третин і занурте її в червоний харчовий барвник. Інше тісто фарбувати не потрібно. Накрийте тісто вологою тканиною, приберіть його в тепле місце.

Той шматок, що ви не стали фарбувати, розкачати в квадрат. Поверх нього з одного кінця розмістіть дуже довгий тонкий шматок червоного тесту. Зробіть те ж саме з чорним.

Ще по шматочку чорного і червоного тесту потрібно розмістити в середині квадрата – це будуть ніс і рот панди. Крім того, чорний повинен бути ліворуч і праворуч від червоного – це будуть оченята.

Отриманий шедевр потрібно помістити на деко і відправити в духовку на 30 хвилин при 175 °C. Якщо ви помітили, що плями стають занадто коричневими, накрийте хліб алюмінієвою фольгою.

Їстівна сова

Приготуйте заздалегідь наступні інгредієнти:

Пляшка з гарячою водою: фахівець поділився способом заснути в жарку ніч
“Шерлок Холмс” та “Дракула”: 10 найбільш часто экранизируемых книг
Перетягування канату та інші важливі тренування для собак старше 7 років
  • цукор, борошно, дріжджі (кількість те ж, що в рецептах вище);
  • молоко (обов’язково тепле!) – 150 мілілітрів;
  • 50 р масла;
  • томатна паста – одна чайна ложка;
  • яйце;
  • щіпку солі;
  • барвники червоного, жовтого і коричневого кольору.

Якщо всі продукти куплені, приступайте до готування! Змішайте сухі інгредієнти, додайте молоко. Потім олію, томатну пасту і яйце.

1/3 тіста офарбіть в червоний. Приблизно чверть – коричневий. Решта – в жовтий колір. Потім покладіть шматки тіста в окремі миски і накрийте їх вологою тканиною. Приберіть в тепле місце.

Сформуйте два товстих рулону з половини жовтого тіста і покладіть їх поруч. Розмістіть більш тонкий коричневий шар посередині. Оберніть це все дуже тонко розкатаний жовтий квадрат тесту.

Тепер сформуйте два товстих коричневих рулету, загорніть їх у тонко розкатаний червоний лист тіста. Слідом помістіть отримане між тонкими жовтими рулетиками. Також вам знадобиться досить об’ємний в розмірах жовтий рулет.

Цей шедевр, поки не до кінця зрозумілий, потрібно загорнути в тонко розкатаний жовтий лист тіста, а потім – в тонко розкатаний червоний аркуш.

Все готово! Залишається лише покласти тісто на деко і випікати близько півгодини при 175 °C. Ви можете накрити хліб алюмінієвою фольгою.

Висновок

В результаті ви отримаєте дуже незвичайну випічку, яка напевно не залишить нікого байдужим. Особливо такий хліб сподобається маленьким діткам. Хто сказав, що смачний хліб не повинен виглядати кумедно?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code