Раніше я просто запікала курячі ніжки в духовці, але незабаром мені це набридло, і я вирішила дізнатися, як ще їх можна приготувати. Переглянувши кілька рецептів, я відібрала собі один, і тепер я готую по святах таке смачне, ароматне і ефектне гаряче блюдо, що всі домочадці і знайомі від нього просто в захваті. Котлета по-київськи і в половину такого успіху у них не отримувала!
Маринуємо ніжки
Першим ділом я мариную м’ясо. Для цього мені потрібні такі компоненти, як:
- сім курячих ніг;
- пара зубчиків часнику;
- столова ложка рослинної олії;
- по дрібці солі, паприки, куркуми та перцю чилі.
Спочатку я тисну часник в чеснокодавилке, а потім викладаю курку в глибоку ємність і зверху посипаю її усіма спеціями, кількість яких варьирую під свій смак і бажання. Далі кладу туди ж часник, рослинне масло, а потім все добре перемішую, щоб курячі ніжки були з усіх боків обмазані спеціями.
Потім м’ясо накриваю кришкою і мариную близько півгодини, після чого запікаю в духовці при температурі 180 °С протягом 40 хвилин.
Приготування тіста
Далі я займаюся замісом тесту, для чого мені потрібні такі інгредієнти, як:
- 250 грам борошна;
- по половині чайної ложечки солі та цукру;
- чайна ложечка розпушувача тіста;
- 150 грам сметани;
- столова ложка рослинної олії.
Спочатку в глибоку миску насипаю просіяне борошно, а потім до неї додаю сіль, цукор і розпушувач, після чого перемішую білосніжну суміш. Потім в миску поменше розбиваю яйце, додаю до нього сметану з маслом і збиваю суміш віночком, щоб вона стала однорідною. Після цього з’єдную ці дві суміші воєдино і замішую тісто, яке має бути м’яким і ніжним. Його я накриваю кришкою і відставляю ненадовго в бік.
Збірка страви
Як курячі ніжки приготуються, я їх трохи остуджую, а потім ножиком і руками відділяю м’ясо від кісток, а потім нарізаю його на невеликі шматочки.
До курки я потім додаю пару столових ложок плавленого або сирного сиру і добре заважаю майбутню начинку нашого святкового страви.
Потім знову беру тісто, скачую з нього ковбаску, яку поділяю на сім однакових частин, і кожну з них руками розрівнюю, перетворюючи в коржик, на яку накладаю куряче м’ясо з сиром.
А потім я беру курячу кісточку, вставляю вертикально в середину начинку і загортаю до неї краї тіста, щоб вона стояла нерухомо. Всі ці шість заготовок я змащую збитим курячим яйцем, кісточки закутую фольгою і ставлю в духовку, розігріту до 180 °С на 20 хвилин.
Ну а потім залишається лише поставити таку красу в центр святкового столу, і всі, хто спробують це блюдо, будуть просто в захваті