Цілком можливо, що ви чули про еспресо або латте. Але швидше за все, ви двічі задумаєтеся про те, що являє собою рістретто, доппіо або маккіато. Насправді, якщо замислитися, у багатьох країнах світу існують свої особливі способи вживати підбадьорливий кави. Наприклад, у В’єтнамі найчастіше його просто змішують з яйцями.
Так що одного разу мій знайомий бариста вирішив познайомити мене з багатьма найрізноманітнішими видами кави. Якщо ви уважно прочитаєте цю статтю, то точно більше ніколи не заплутаєтеся в асортименті найближчій кав’ярні.
Еспресо і доппіо
Обидва цих виду кави з’явилися в Італії. Насправді вони, по суті, є одним і тим же. Еспресо являє собою звичайний чорний кава без будь-яких добавок. А ось під назвою доппіо ховаються дві порції еспресо, які наливаються в одну чашку.
Цікаві варіанти кави
У всіх країнах світу є свої особливі способи вживання самого популярного напою в світі. Ось деякі різновиди, які користуються особливим попитом:
Походження кави Юаньян насправді невідомо. Однак готується він з трьох частин кави і семи частин гонконгського чаю з молоком. Подаватися він може як в гарячому, так і в холодному вигляді.
В’єтнамський Ца Фе Суа так – це чорний кави, який спеціально подслащивается згущеним молоком. Зазвичай його налити в склянку, який попередньо був заповнений льодом.
Яєчний кави – це традиційний в’єтнамський напій, який готується з кавових зерен сорту Робуста, яєчних жовтків, згущеного молока і цукру. Виходить досить оригінальна, але смачна суміш.
Чудові напої зі всього світу
1. Экспрессино
Як можна зрозуміти з назви, це одна з різновидів кави еспресо, яке подається з паровим молоком. Для додавання смаку на стінки чашки розмазується паста “Нутелла”, а низ чашки і пінку посипають какао.
2. Кава Кубано
Являє собою звичайний еспрессо, який додатково для смаку підсолоджені коричневим цукром, одержуваним з цукрового очерету, що росте на Кубі.
3. Уайт Флэг
Являє собою вид капучіно, в який зовсім не додається шоколад, так і піни в ньому теж немає.
4. Бреве
Являє собою італійську різновид кави еспрессо, в яке додається половина молока і половина порції вершків.
5. Аффогато
Для приготування потрібно на дно скляного стакана викласти ложку ванільного морозива, а потім зверху залити його свіжоприготованим еспресо.