Як є маракуйю

Поради щодо вибору та очищення фрукта, а також три простих, але дуже смачних страви з нього.

Як вибрати маракуйю

У стиглих плодів шкірка темна, в залежності від сорту жовто-оранжева або червоно-фіолетова. На дотик шкіра м’яка, зморшкувата, іноді навіть з невеликими тріщинами.

Дуже блідий колір вказує на те, що є маракуйю ще рано. Коричнева шкірка з глибокими вм’ятинами і тріщинами — ознака перезрілості. Така маракуйя не дуже смачна.

granatejam@gmail.com / Depositphotos‘ data-img id=”1074442″ > yak marakuyyu 1 - Як є маракуйю
bhofack2 / Depositphotos‘ data-img id=”1074445″ > yak marakuyyu 2 - Як є маракуйю
eyepark / Depositphotos‘ data-img id=”1074439″ > yak marakuyyu 3 - Як є маракуйю

Ще один критерій — вага. При виборі краще зупинитися на більш важких плодах: їх м’якоть буде спелее і соковитіше. А от запах при покупці не допоможе. Через щільну шкірку він майже не відчувається.

Якщо всі плоди в магазині з рівною, гладкою і бляклої шкіркою, від покупки можна не відмовлятися. Просто перед тим, як спробувати екзотичну частування, доведеться почекати кілька днів. В цей час фрукти потрібно зберігати в паперовому пакеті при кімнатній температурі.

Як чистити маракуйю

Впоратися з фруктом не складе праці. Досить просто розрізати його ножем на дві частини і витягнути чайною ложкою м’якоть.

yak marakuyyu 4 - Як є маракуйю

У соковитій м’якоті досить багато їстівних кісточок. Якщо їх смак вам не подобається, можна протерти ніжну масу через сито.

Що приготувати з маракуї

М’якоть цього екзотичного фрукта ароматна, солодка або з кислинкою — залежно від сорту.

1. Лимонад з маракуї

yak marakuyyu 5 - Як є маракуйю

Інгредієнти

  • 6 плодів макакуйи;
  • 600 мл води;
  • 2 столові ложки цукру.

Приготування

Плоди розріжте навпіл і вийміть м’якоть. Складіть в блендер, додайте туди воду та цукор. Збийте і процідіть через сито. Трохи кісточок можна залишити в напої. Подавайте лимонад з кубиками льоду і м’ятою.

2. Панна котта з маракуєю

yak marakuyyu 6 - Як є маракуйю

Інгредієнти

  • 2½ листа желатину;
  • 200 мл холодної води;
  • 8 плодів маракуї;
  • 200 мл молока;
  • 300 мл жирних вершків (від 35% жирності);
  • 80 г цукру;
  • 1 їдальня ложка цукрової пудри.

Приготування

Желатин замочіть в холодній воді. Вийміть м’якоть з чотирьох плодів маракуї. Молоко з’єднайте з вершками, половину налийте в каструлю і трохи підігрійте на невеликому вогні.

Додайте цукор разом з м’якоттю маракуї і продовжуйте готувати, постійно помішуючи. Не доводьте до кипіння. Коли цукор розчиниться, зніміть з вогню.

Відіжміть желатин і покладіть його в ту ж каструлю. Розмішуйте, поки він повністю не розчиниться. Після процідіть рідину через сито і змішайте з рештою молочною сумішшю. Розлийте по формах і охолоджуйте протягом 4-6 годин або довше.

Вийміть м’якоть з решти плодів і змішайте з цукровою пудрою. Протріть через сито, а після змішайте зі столовою ложкою насіння. Полийте десерт приготованим соусом перед подачею.

3. Швидкий чізкейк з маракуєю

yak marakuyyu 7 - Як є маракуйю

Інгредієнти

  • 150 г імбирного пісочного печива;
  • 40 г вершкового масла;
  • 4 столові ложки цукрової пудри;
  • 300 г вершкового сиру;
  • 200 мл жирних вершків (від 35% жирності);
  • 6 плодів маракуї.

Приготування

Печиво подрібніть в блендері або розкришите качалкою. Змішайте з розтопленим маслом і столовою ложкою цукрової пудри. Викладіть у форму, розрівняйте і придавіть ложкою, після залиште в холодильнику на 15-20 хвилин.

Сир збийте з вершками, залишилася цукровою пудрою і м’якоттю п’яти плодів маракуї. Викладіть суміш на масу з печива. Зверху прикрасьте м’якоттю залишився плода. До подачі тримати в холодильнику.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code