Як і скільки варити яловичий мову

Готуйте смачний і корисний субпродукт на плиті, в скороварці або мультиварці.

Як вибрати яловичий язик

При виборі охолодженого яловичого мови зверніть увагу на його зовнішній вигляд. Мова повинна мати природний колір. Сіруватий відтінок говорить про те, що субпродукт не дуже свіжий. Сліди завітрювання — ще один показник того, що товар, що залежався на прилавку.

yak sk l ki variti yalovichiy movu 1 - Як і скільки варити яловичий мову

Аромат повинен бути м’ясним, а будь-які сторонні нотки — явна ознака того, що мова зіпсований.

На дотик твердий, якщо натиснути — швидко приймає колишню форму. Кілька разів заморожений і оттаянный мова м’який і непружний, а ямка після натискання довго не розгладжується.

Якщо купуєте заморожений продукт, слідкуйте, щоб в упаковці практично не було льоду.

Як підготувати яловичий язик до варінні

Заморожений субпродукт для початку треба відтанути. Робити це краще в холодильнику, а не при кімнатній температурі. Так менше ризик розвитку бактерій, які можуть викликати харчове отруєння.

yak sk l ki variti yalovichiy movu 2 - Як і скільки варити яловичий мову

Перед тим, як почати готувати, охолоджене або оттаянный мову потрібно замочити в прохолодній воді на 30-40 хвилин, а після добре вимити під проточною водою. Якщо забруднення сильні, слід зішкребти все зайве ножем.

Чистити мову від зовнішньої оболонки до варіння не потрібно.

Як варити яловичий язик на плиті

Закип’ятіть воду, покладіть в неї яловичий язик. Через 15 хвилин злийте рідину і додайте окріп. Киньте кілька горошин перцю, лавровий лист та інші спеції за власним смаком. Продовжуйте варити на середньому вогні. Знімайте піну, що утворюється.

yak sk l ki variti yalovichiy movu 3 - Як і скільки варити яловичий мову

Також при варінні можна використовувати цибуля, морква та інші коренеплоди. Закладайте їх разом з сіллю приблизно за 30-40 хвилин до готовності.

Час варіння залежить від розміру мови. Так, невеликий телячий приготується приблизно за 2 години. Субпродукт вагою кілограм‑півтора відварюється приблизно 3 години, а двокілограмовий — в середньому 3 години.

Щоб переконатися, що блюдо готове, достатньо просто проткнути кінчик язика виделкою. Якщо зубці легко входять і виділяється прозорий сік — варіння закінчена.

Як варити яловичий мову в мультиварці

Покладіть субпродукт у чашу і залийте холодною водою, щоб він був повністю покритий. Додайте цибулю і моркву, щоб блюдо вийшло більш ароматним.

yak sk l ki variti yalovichiy movu 4 - Як і скільки варити яловичий мову

Виберіть режим «Гасіння», а час виставляйте в залежності від розміру мови — від 2 годин. За 15-20 хвилин до готовності посоліть і додайте спеції за смаком.

Як варити яловичий мову в скороварці

Покладіть мову в скороварку. Залийте водою так, щоб він був повністю покритий. Додайте сіль, спеції і за бажанням часник, цибулю і моркву.

yak sk l ki variti yalovichiy movu 5 - Як і скільки варити яловичий мову

Готуйте приблизно 40-45 хвилин.

Як почистити зварений яловичий язик

Очистіть готовий субпродукт від оболонки, поки він не встиг остаточно охолонути.

yak sk l ki variti yalovichiy movu 6 - Як і скільки варити яловичий мову

Щоб не обпектися, можна на кілька хвилин викласти його на лід, покласти в холодну воду або ж просто тримати під струменем прохолодної з крана під час чищення.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code