Як зменшити запах при смаженні їжі, якщо немає витяжки? Прийоми, якими користувалися ще наші бабусі

Напередодні свята у кожній господині дуже багато справ. Треба прибрати хату, прикрасити кімнати, приготувати безліч страв. А тут ще ці запахи, які виділяються рибою, м’ясом, картоплею під час смаження! Це може доставити задоволення, безперечно, але аромат осідає на шторах, скатертинах, одязі. Свято-то коли-небудь закінчиться, а запахи залишаться. Та не всім це подобається.

Бабусині поради можуть стати в нагоді

Наша промисловість пропонує різні засоби для усунення неприємних запахів на кухні. Але деякі господині вважають, що хімічні способи – далеко не найкращі помічники, тим більше, на кухні. Тому бабусині поради можуть виявитися дуже корисними.

Найпростіший спосіб – використання звичайної моркви. Потрібно просто нарізати кілька кружалець від коренеплоду і покласти їх ненадовго в жир, на якому планується виробляти смаження. Гарантовано запаху стане в рази менше.

Щоб м’ясо було смачним

Виявляється, з допомогою тих же бабусиних порад можна домогтися не тільки того, щоб жир видавав менше запаху, але і поліпшити якість страви. Є кілька чудових способів:

  • М’ясо перед приготуванням потрібно злегка підморозити. Якщо ж воно вже лежало в холодильнику, його не треба розморожувати до м’якості. Нехай воно буде різати ножем з деяким зусиллям. Свіже парне, опущене в гарячий жир, відразу ж виділить сильний аромат.
  • Розрізаючи м’ясо, не варто робити занадто тоненькі скибочки, які будуть скручуватися. Такі шматки дуже важко буде рівномірно обсмажити.
  • Якщо м’ясо перед приготуванням скропити лимонним соком і дати йому просочитися, то можна отримати прекрасне блюдо. Страва вийде більш соковитим, м’яким, а жир зовсім не дасть запаху.

Цими простими прийомами користувалися жінки майже століття тому. Але, як виявилося, вони і сьогодні актуальні.

Унікальний рецепт торта з шоколадом без випічки і охолодження
Морозиво-сендвіч з безглютеновыми коржами: готуємо освіжаючий ласощі
Виявляється, комарі не водяться в цій китайській селі незважаючи на вологість

Панірувальні сухарі

Ці варіанти підійдуть не всім – вони на любителя. Не кожен любить, коли в страві присутні панірувальні сухарі. Однак кухарі стверджують, що обвалені шматочки м’яса в них виходять соковитіше.

Для того щоб ще більше додати пікантності страві, в сухарі додають трохи молока, яйце, кілька крапель лимонного соку і… пива. Цей кляр зробить м’ясо ніжним і дивним на смак, а в кухні зовсім не буде неприємних запахів.

М’ясо, рибу, котлети в клярі або просто обвалені в панірувальних сухарях потрібно класти тільки в гаряче масло. В іншому випадку страву сильно втратить у смаку.

Жир жиру ворожнечу

Вже начебто кожна господиня давно для себе зробила висновки, яким продуктам віддати перевагу. Але, може бути, їй варто переглянути свої пріоритети. Виявляється, велике значення має марка використовуваного для смаження жиру.

Кращим вважається рослинна рафінована олія. Не поступається йому натуральний свинячий жир. Але є одна важлива умова, про яку часто забувають економні господині. Жир під час приготування великої кількості страв треба регулярно міняти. В даному випадку вірна трохи змінена приказка: “Скупий заплатить здоров’ям”.

Жир для смаження потрібно вибирати з високою термостійкістю. Чим швидше горить масло, тим сильніше запах буде поширюватися від сковороди під час смаження. Також не варто забувати і про шкідливі наслідки спалювання жиру.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code