Варто відзначити, що цей молочний продукт дуже корисний для здоров’я і має ніжну текстуру. Це пояснює, чому багато господинь готують з домашнього сиру різні страви. Якщо вам подобається ця продукція, але ви не хочете її вживати в чистому вигляді, то займіться приготуванням відмінних десертів і апетитних закусок. Про те, що можна зробити з сиру, ви дізнаєтеся з цієї статті.
Сирна запіканка з рисом
Якщо дотримуватися рецепту, то вам будуть потрібні наступні продукти:
- Рис (150 г).
- Вершкове масло (100 г).
- Сир. Його знадобиться 800 р.
- Два курячих яйця.
- Цукор (одна столова ложка).
- Сіль і ваніль (по половині маленької ложки).
Спочатку півгодини потримайте промитий рис в холодній воді. Далі злийте воду і замініть її новою, дотримуючись пропорції 1:2, посоліть і варіть цей продукт. Яйця збийте за допомогою міксера, а сир розімніть допомогою виделки. Після цього в окремій мисці змішайте його з цукром, ваніллю, яєчної піною і остившім рисом. Продуктову масу перекладіть в змащену маслом форму і поставте її в духовку. При 180-градусній температурі страва буде готове через сорок хвилин.
Як зробити сирні булочки?
Склад цієї страви представлений наступним:
- Свіжим сиром і готовим листковим тестом (по 400 г).
- Сметаною і родзинками (по дві столові ложки).
- Цукром (трьома великими ложками).
- Курячим яйцем в кількості двох штук.
- Цукровою пудрою. Цей інгредієнт додайте на свій смак.
У першу чергу потрібно розрізати листкове тісто на дві частини і кожну з них розкачати. Потім в мисці необхідно змішати родзинки зі сметаною і сиром. Туди ж вбийте одне яйце. Отриману перекладіть начинку на тісто і скрутіть рулетом. Тепер залишається заготівлю перевернути, нарізати на кілька порціонних частин і перекласти на деко, який попередньо був укритий пергаментом, і змажте курячим яйцем. Випікати при 200-градусній температурі до тих пір, поки булочки не стануть золотистими. Перш ніж подавати на стіл, посипте їх цукровою пудрою.
Рулет з зеленню
Для цієї страви вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- Сир (300 г).
- Один лаваш.
- Сметана (три столові ложки).
- Часник. Досить двох зубчиків.
- Зелену цибулю.
Урізноманітнити цей рулет ви можете за допомогою петрушки, кропу, солі і перцю.
Готують рулет так. Спочатку розминають виделкою сир і змішують його зі сметаною. Далі цю суміш заправляють часником і зеленню. Тепер залишається цю сирну масу посолити і покласти на лаваш, а потім скрутити у вигляді рулету і обернути харчовою плівкою. Потримайте цю заготовку три години в холодильнику і подавайте на стіл.
Сирні кекси
Це ласощі готують з таких продуктів:
- Сиру (200 г).
- Вершкового масла (150 г).
- Пшеничного борошна і цукру (по 200 г).
- Розпушувача. Його потрібно взяти одну чайну ложку.
- Трьох курячих яєць.
- Цукрової пудри (за бажанням).
Спочатку з борошна, розпушувача, яєць, цукру, масла та сиру зробіть тісто. Його потім розподіліть в спеціальні формочки для кексів і поставте випікатися в духовку. При 180-градусній температурі цей десерт буде готовий через півгодини. Його залишається тільки присипати пудрою.
Запіканка з родзинками
Щоб приготувати цю смачну сирну запіканку, запасіться наступним:
- Сиром (250 г).
- Цукром (80 г).
- Курячими яйцями. Вистачить двох штук.
- Ваніллю і вершковим маслом (10 г).
- Родзинками (40 шт.).
- Борошном (20 г).
- Свіжою малиною. Вона знадобиться в якості прикраси.
Приготуйте суміш з перетертого сиру, борошна, цукру, двох яєць, родзинок і ванілі. Цю продуктову масу перекладіть у форму для випікання, яку спочатку змастіть вершковим маслом. Після верхню частину заготовки змастіть яєчним жовтком і випікайте при 200-градусній температурі протягом 20 хвилин.
Сирний пиріг
У складі цієї страви повинні бути:
- Лаваш. Його вам знадобиться дві штуки.
- Сир (500 г).
- Сулугуні. Цього сиру вам вистачить 200 р.
- Кефір (400 г).
- Сіль. Достатньо буде однієї чайної ложки.
Це ласощі готують наступним чином. Спочатку розігрівають духовку до 180-градусної температури. Потім за допомогою терки подрібнюють сулугуні. Отриману стружку поділяють на дві частини. Одну з них визначають в миску, в яку потім додають сіль і сир. Один лаваш змащують кефіром і укладають у посудину для випічки. Далі на ньому мають сирну масу. Тепер залишається продукцію накрити другим листом, посипати другою частиною тертого сулугуні і поставити посудину з заготівлею на півгодини в духовку.