Запечена картопля та інші рецепти для схуднення, які допоможуть травленню

Ці рецепти допоможуть травленню, а також забезпечать стабільну роботу шлунка. Кожен продукт в рецепті підібраний дієтологами, щоб людина змогла завдяки нашим рецептами поліпшити своє самопочуття.

Позбавляємося зайвого ваги без шкоди для здоров’я

Всі інноваційні концепції здорового харчування орієнтовані не тільки на зменшення ваги, але й на поліпшення самопочуття. Бути безсилим і знервованим на сьогоднішній день не в моді. Краса – це натуральність і оптимізм. Відкрито говорити, що ви захоплюєтеся дієтами, зробилося майже непристойним.

Думка дієтологів

І дієтологи підтримують дану тенденцію. Згідно з їх думку, раціон харчування для схуднення зобов’язаний бути різним, щоб організм набував в достатньому числі всі корисні продукти. З іншого боку, страва повинна бути і апетитним. Адже несмачна їжа не йде на користь ні психіці, ні тіла.

Тепер у Facebook можна переміщати свої дані через Google Photos
Тінтін уособлює Стрільців: знаки зодіаку як герої фільмів Спілберга
В кого закохана Софі Марсо через 21 рік після виходу фільму “І цілого світу мало”

Запечена картопля

Необхідний час для приготування – 20 хвилин. Виходить 4 порції.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 червоних картоплі;
  • 30 грам оливкової олії;
  • 2 ч. ложки насіння чіа;
  • 1 червоний солодкий перець – його треба нарізати кубиками;
  • по дрібці солі і перцю;
  • 1/4 склянки тертого сиру пармезан.

Приготування

  1. Карфтофель треба покласти в мікрохвильову піч приблизно на 10 хвилин. Далі розрізаємо його навпіл і чекаємо, поки охолоне.
  2. Поки картопля остигає, в сковороді нагріваємо оливкову олію, додаємо насіння чіа і тушкуємо близько 1 хвилини. Після чого відправляємо туди перець болгарський, сіль і чорний перець, наливаємо воду і варимо близько 5 хвилин.
  3. Розігріваємо жаровню.
  4. Якщо картопля охолола, то м’якоть картоплі ложкою вичищаємо в чашку. Додаємо туди ж все, що обсмажили на сковороді, і сир пармезан.
  5. Картоплю викладаємо на деко, заповнюємо начинкою. Зверху посипаємо сиром.

В одній порції такої страви містяться 6 г білка, 5 г жиру, 3 г клітковини і 163 калорії. Якщо є проблеми з глютеном, то насіння краще взяти безглютенові.

Салат «Сатай» з свинини

Витрачений час на приготування – 20 хвилин. Виходить 4 порції. Продукти, які знадобляться:

М’ятне морозиво і безглютенові коржі: готуємо освіжаючий десерт
Унікальний рецепт торта з шоколадом без випічки і охолодження
Рецепт романтичного кексу: шоколадне тісто з прихованими червоними сердечками
  • 1 свиняча вирізка;
  • пів-ложки порошку чилі (без цибулі та часнику);
  • чайна ложка солі;
  • 50 грам оливкової олії;
  • 2 ст. ложки натурального арахісового масла;
  • 2 ст. ложки свіжого соку лайма;
  • 4 чашки смужок салату ромейн шириною 5 см;
  • 1 бельгійський ендивій, розрізаний спочатку навпіл, потім нарізаний вздовж і хрестоподібно;
  • 2 чашки папайї (шматочками);
  • 2 апельсина (очищені і нарізані на часточки).

Приготування:

  1. У розігріту духовку до 400 градусів треба покласти шматок свинини. М’ясо попередньо натираємо порошком чилі, сіллю і маслом. Свинину запікаємо приблизно 30 хвилин. Перед нарізкою свинина повинна трохи полежати, буквально 5 хвилин.
  2. У чашці змішуємо арахісове масло, сік лайма, решту 2 чайні ложки олії і 1/4 чайної ложки солі.
  3. У великій тарілці красиво укладаємо ромейн, ендивій, папайю, апельсинові дольки і свинину. Поливаємо заправкою і подаємо на стіл.

В порції містяться 279 калорій, 25 грамів білка, 11 грамів жиру, 5 грамів клітковини, 21 грам вуглеводів.

Сирний омлет «Кесадільяс»

Час, який знадобиться для приготування – 20 хвилин, вихід – 4 порції. Нам потрібні:

  • 3 яєчних білка;
  • 1/2 ст. знежиреного йогурту;
  • 1/2 ст. вівсяних висівок;
  • 1/2 ч. ложки солі;
  • 4 ст. ложки води;
  • оливкова олія;
  • 4 яйця;
  • 1 коробочка плавленого сиру.

Приготування:

Російські знаменитості не залишили Єфремова в біді: вислови про ДТП
Виявляється, комарі не водяться в цій китайській селі незважаючи на вологість
Умови домашнього арешту Михайла Єфремова: йому не можна користуватися телефоном
  1. У блендері збиваємо білки, йогурт, висівки, сіль і воду. Збивати треба добре.
  2. Беремо антипригарну сковороду, добре змащуємо оливковою олією. 1/4 частина суміші з блендера виливаємо в сковороду і розподіляємо ложкою по всій поверхні. Готуватися омлет буде 15 секунд – його нижня сторона повинна бути золотисто-коричневого кольору. Повторюємо процедуру з рештою тестом. Повинно вийти 4 тонкі коржі .
  3. Далі цю ж сковороду обмазуємо маслом. Збиваємо яйця і воду. Наливаємо збиту масу в сковороду, додаємо сир і чекаємо, поки суміш просмажиться.
  4. Ділимо запашні яйця навпіл і викладаємо поверх двох коржів. Зверху укладаємо залишилися два коржі. Все готово. Можна піддавати до столу.

В порції 268 калорій, 27 грам білка, 16 г жиру, 1,5 грами клітковини, 3 грами вуглеводів, 315 міліграм натрію, 42 мг магнію.

Ситний смажений овочевий суп

Витрати часу на приготування 4-х порцій – третину години. Необхідні продукти:

  • 680 г томатів – треба нарізати шматочками;
  • 4 червоних картоплі – очищаємо, нарізаємо на тонкі часточки;
  • 150 г стручкової квасолі – її треба розрізати на дві рівні частини;
  • 1 морква – теж тонко нарізана;
  • пастернак – 2 штуки;
  • 4 цибулини – тонко нарізані;
  • 20 грам оливкової олії;
  • літр води;
  • сушений базилік;
  • сіль – за смаком;
  • трохи чорного перцю;
  • 100 грам тертого сиру пармезан;
  • півсклянки нарізаного мигдалю.

Приготування

“Ніч у музеї 4”: новий сюжет і можливе повернення Бена Стіллера
Головний інгредієнт – мелені кавові зерна: готуємо незвичайний крем-брюле
Мій горох виростає один в один. А все завдяки правильному прищипыванию
  1. У розігріту сковороду треба викласти помідори, картопля, зелену квасолю, моркву, пастернак, цибулю і масло. Смажимо приблизно 30 хвилин, постійно помішуємо. Також можна смажити до хрусткої скоринки.
  2. Потім перекладаємо овочі в глибоку каструлю. Додаємо воду і базилік, а також перець та сіль. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
  3. Розливаємо суп по тарілках, зверху оформляємо сиром і горіхами.

В одній порції такого супу 14 грам білка, 11 грам клітковини, 368 калорій, 50 г вуглеводів, 15 г жиру.

Лосось із консервованим лимоном

Час приготування страви – 20 хвилин. Вистачить на чотирьох чоловік. Інгредієнти:

  • лимон;
  • пів-ложки солі;
  • 4 філе лосося в шкірці;
  • ложка гарам масала;
  • 30 грамів лимонного соку;
  • маленька ложка мигдалю або кедрових горіхів;
  • 20 грам оливкової олії;
  • ложка води;
  • 1 пучок петрушки.

Приготування:

  1. Духовку треба розігріти до 450 градусів.
  2. Знімаємо цедру з лимона. Наливаємо в каструлю воду, відправляємо туди цедру і варимо близько двох хвилин. Після цього зливаємо воду і заливаємо чисту, продовжуємо бланшувати цедру. Процедуру повторюємо ще раз, після чого зливаємо з цедри всю воду, посипаємо її сіллю і залишаємо на той час, поки будемо обсмажувати рибу.
  3. Шматки лосося натираємо гарам масала, викладаємо на сковороду шкірою вниз, смажимо близько 10 хвилин. Після того як лосось посмажився, шпателем акуратно знімаємо його з сковороди. Бажано знімати так, щоб шкіра залишилася в сковороді.
  4. До лимонній цедрі додаємо лимонний сік, мигдаль, масло, воду, петрушку і все ретельно перемішуємо.
  5. Лосось викладаємо на тарілку, подаємо з лимонною сумішшю зверху.

В однієї такої порції риби 268 калорій, 27 грам білка, 16 г жиру, 1,5 грами клітковини, 3 грами вуглеводів, 315 міліграм натрію, 42 мг магнію.

Полуничне суфле-лэт

Час приготування – всього 10 хвилин. Вихід – 6 порцій. Знадобляться:

  • 1 стиглий банан нарізаний;
  • 4 порції замороженої полуниці;
  • 2 яйця;
  • 20 грам цукру турбінадо;
  • 20 грам коричневою рисового борошна;
  • 1 яєчний білок;
  • крем-тартар;
  • 3 чайні ложки чистого кленового сиропу.

Приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 400 градусів, готуємо 6 формочок для випікання маффінів.
  2. У комбайні збиваємо банан і полуницю до однорідної маси. Потім додаємо яєчні жовтки, цукор і борошно, продовжуємо збивати. Далі масу, що вийшла, перекладаємо в чашку.
  3. В іншій чашці збиваємо 3 білки з дрібкою солі до отримання маси без грудочок. Можна збивати міксером або блендером – як вам зручніше.
  4. Обидві складові “тесту” акуратно змішуємо, найголовніше – щоб маса вийшла пухнастою.
  5. Масу розкладаємо по формах, відправляємо в духовку. Випікаємо приблизно 13 хвилин, поки верх не почне підрум’янюватися. Перед подачею приготоване суфле переносимо на тарілку, зверху суфле робимо невеликі отвори, в які вливаємо кленовий сироп.

В порції такого десерту 82 калорій, 3 г білка, 2 грама жиру, 1 грам клітковини, 14 грамів вуглеводів, 34 мг натрію, 13 міліграм магнію.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code