Здивувала сім’ю смачним запеченою картоплею з яйцем: простий рецепт

За цим рецептом, який я дізналася не так давно, готую дивно смачний запечена картопля, в який додано яйце. Кожна господиня знає, що є багато способів приготування картоплі – пюре, смажена, тушкована, пай, варена в мундирах, запечена на вогнищі або в духовці з різними наповнювачами (сало, м’ясо, овочі тощо). Смачний картоплю у фритюрі – особливо її люблять діти.

Ось тому можна готувати картоплю практично кожен день і вона не набридне. Кожен знайде своє улюблене блюдо з цього коренеплоду.

Діти-помічники

Таку запечену картоплю можна готувати і з дітьми – і вечеря буде готова, і дітки будуть раді допомогти мамі, відчуваючи свою значимість в межах родини. За рецептом, який я тепер використовую, картопля готується досить швидко, а результат порадує навіть самого “махрового” песиміста. А з дітьми процес приготування пройде дуже цікаво.

Коль-коль виделкою

Для початку потрібно ретельно вимити всю картоплю, призначену для приготування. Потім за допомогою виделки або зубочистки проткнути кілька дірок в картопляній шкірці (виделкою, звичайно ж, буде набагато зручніше, тому що відразу можна зробити чотири дірочки – але тут хто як звик, кому як зручніше). Кожну картоплину обмазати оливковою олією. Потім обернути картофелинки у фольгу і помістити в духовку, яка була заздалегідь розігріта до 200 градусів.

Готовий картопля буде приблизно через три чверті години.

21 рік тому Софі Марсо зіграла дівчину Бонда у фільмі “І цілого світу мало”
Інопланетянин уособлює Раків: знаки зодіаку як герої фільмів Спілберга
Слимаки бояться мою пекінську капусту. А все спасибі меленого перцю і гірчиці

Деякі господині не дуже хочуть чекати так довго. Особливо, якщо сім’я хоче їсти або дуже мало часу до початку вечері. У цьому випадку можна поступити наступним чином: для того, щоб приготувати картоплю і не витрачати багато часу, можна використовувати мікрохвильову піч. Спочатку зробити дірочки в кожній картофелинке, обмазати оливковою олією (все, як і для приготування в духовці), а потім помістити в мікрохвильову піч на десять хвилин (включити агрегат на 800 ВТ). У фольгу у цьому випадку картоплю загортати не потрібно.

Додаємо інгредієнти

Після того, як картопля спеклася, потрібно взяти звичайну чайну ложечку і трошки “виколупати” картоплю.

В отриману ямку покласти трошки олії і додати сире яйце (можна розбити в окрему мисочку два-три яйця – в залежності від кількості картоплі, а потім маленькою ложечкою по частинах вливати в картоплю).

Зверху покласти скибочку бекону і посипати тертим сиром.

Картоплю викласти на деко або сковороду, щоб він запікся. Туди ж – при бажанні можна додати будь-які овочі, які заздалегідь приготовані (порізані або натерті). За смаком посолити і поперчити.

Після того, як все це зроблено, помістити картоплю в духовку і запікати, виставивши температуру 180 градусів протягом 25 хвилин, щоб яйце встиг приготуватися.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code