За цим рецептом, який я дізналася не так давно, готую дивно смачний запечена картопля, в який додано яйце. Кожна господиня знає, що є багато способів приготування картоплі – пюре, смажена, тушкована, пай, варена в мундирах, запечена на вогнищі або в духовці з різними наповнювачами (сало, м’ясо, овочі тощо). Смачний картоплю у фритюрі – особливо її люблять діти.
Ось тому можна готувати картоплю практично кожен день і вона не набридне. Кожен знайде своє улюблене блюдо з цього коренеплоду.
Діти-помічники
Таку запечену картоплю можна готувати і з дітьми – і вечеря буде готова, і дітки будуть раді допомогти мамі, відчуваючи свою значимість в межах родини. За рецептом, який я тепер використовую, картопля готується досить швидко, а результат порадує навіть самого “махрового” песиміста. А з дітьми процес приготування пройде дуже цікаво.
Коль-коль виделкою
Для початку потрібно ретельно вимити всю картоплю, призначену для приготування. Потім за допомогою виделки або зубочистки проткнути кілька дірок в картопляній шкірці (виделкою, звичайно ж, буде набагато зручніше, тому що відразу можна зробити чотири дірочки – але тут хто як звик, кому як зручніше). Кожну картоплину обмазати оливковою олією. Потім обернути картофелинки у фольгу і помістити в духовку, яка була заздалегідь розігріта до 200 градусів.
Готовий картопля буде приблизно через три чверті години.
Деякі господині не дуже хочуть чекати так довго. Особливо, якщо сім’я хоче їсти або дуже мало часу до початку вечері. У цьому випадку можна поступити наступним чином: для того, щоб приготувати картоплю і не витрачати багато часу, можна використовувати мікрохвильову піч. Спочатку зробити дірочки в кожній картофелинке, обмазати оливковою олією (все, як і для приготування в духовці), а потім помістити в мікрохвильову піч на десять хвилин (включити агрегат на 800 ВТ). У фольгу у цьому випадку картоплю загортати не потрібно.
Додаємо інгредієнти
Після того, як картопля спеклася, потрібно взяти звичайну чайну ложечку і трошки “виколупати” картоплю.
В отриману ямку покласти трошки олії і додати сире яйце (можна розбити в окрему мисочку два-три яйця – в залежності від кількості картоплі, а потім маленькою ложечкою по частинах вливати в картоплю).
Зверху покласти скибочку бекону і посипати тертим сиром.
Картоплю викласти на деко або сковороду, щоб він запікся. Туди ж – при бажанні можна додати будь-які овочі, які заздалегідь приготовані (порізані або натерті). За смаком посолити і поперчити.
Після того, як все це зроблено, помістити картоплю в духовку і запікати, виставивши температуру 180 градусів протягом 25 хвилин, щоб яйце встиг приготуватися.