Зелена дієта: як правильно харчуватися, щоб налагодити своє здоров’я і врятувати планету

По мірі того як дієтологи все більше уваги приділяють навколишньому середовищі, вони виявляють, що те, що краще для землі, зазвичай також краще для організму кожної людини. Дієтологи і продовольчі компанії чекають нових рекомендацій по живленню, маючи на увазі одне ключове питання: чи вони будуть включати в себе екологічні міркування?

Здоровіше для вас, здоровіше для всіх

Звернення до різних факторів вибору дієти може допомогти вирішити не тільки проблему ожиріння нації, але і екологічні наслідки виробництва продуктів харчування, і навіть стабільність ланцюжка поставок продуктів харчування. Наприклад, зниження споживання м’яса може зробити істотний вплив на споживання води. За словами Арлина Вассермана, засновника продовольчого консалтингу, американці в даний час отримують близько 15% свого білка з рослинних джерел. Підвищення показника до 25% може призвести до достатньою економії води, щоб забезпечити дві третини водопостачання Каліфорнії.

Зміна раціону може принести користь бізнесу

Зміна складу нашого раціону може навіть принести користь бізнесу. Вассерман вказує на те, що, хоча mcdonald’s і залежить від яловичих котлет, деякі новачки у галузі, такі як, наприклад, Five Guys, пропонують менші порції таких же котлет. При цьому вони приносять користь для здоров’я клієнтів, екологічні вигоди для планети і фінансові вигоди для компанії, і все це без шкоди для якості або задоволеності клієнтів.

Коли чоловік схуд, дружина теж вирішила взятися за себе: мінус 135 кг на двох
А ви помітили всі пасхалки? Факти про фільмах “Гаррі Поттер”, які знають не всі
Рухаю курсор вгору-вниз, і малюнок рухається: картинки, обманюють наш мозок

«Людям важко міняти звички в їжі, – говорить Джеган. – Але сформулювавши це як вигоду з точки зору втрати ваги, здоров’я, енергії, я думаю, працівники охорони здоров’я можуть дійсно вплинути на націю в цілому».

Зацікавлені в дієті, яка так само хороша для планети, як і для вас? Джеган пропонує слідувати цим простим правилам.

Їжте більше цих продуктів

  • Квасоля, боби – чарівний продукт: вони сповнені білка, клітковини і фолієвої кислоти. Бобові – досить доступний продукт і до того ж мають низький вміст жиру.
  • Сардини: ці маленькі рибки повні омега-3 жирних кислот і вітаміну D. Не всі люблять сардину в чистому вигляді, але ви можете додати соус з томатів і заправки для салату, щоб риба була смачніше.
  • Органічні фрукти і овочі: багато традиційно вирощені фрукти і овочі вкриті залишками пестицидів. Наприклад, звичайна полуниця досі вирощується з 1,3-дихлорпропеном, який викликає рак. Покупці, які прагнуть уникнути використання хімікатів, можуть почати купувати органічні фрукти і овочі на ринку. Також, якщо вам дозволяє ситуація, ви можете почати вирощувати овочі самостійно на дачній ділянці.
  • Рослинні білки: більшість людей отримують лише близько 15% необхідного для організму білка з рослин. Збільшення цього показника до 25% може підвищити як індивідуальне здоров’я, так і здоров’я планети. Варіанти рослинних білків, які легко включити в свій раціон, включають в себе сочевицю, насіння чіа (додайте їх в смузі, кекси, заправки для салатів), кіноа, арахіс і тофу, а також соєве м’ясо і рослинне молоко.
  • Органічні яйця. Недавні дослідження показали, що яйця від курей, вирощених на фермах, містять більше вітаміну А і більше жирних кислот омега-3, ніж яйця, вироблені будь-яким іншим способом. Вони також мають тенденцію містити в собі більше аромату і достатню кількість білка, щоб забезпечити вам ситість протягом ранку. Яйця також є одним з найбезпечніших для клімату джерел тваринного білка.
  • Невелика кількість високоякісної яловичини та молочних продуктів – від корів, які харчуються травою. Дослідження показали, що в такому м’ясі міститься значно більше антиоксидантів і менше запальних жирних кислот, ніж у яловичині від корів, які харчувалися зерном. Що стосується молока від кормленных травою корів, то в ньому більше альфа-ліноленової кислоти, жиру омега-3, що зменшує запалення і пов’язаний з більш низьким ризиком серцевих захворювань, інсульту і діабету 2-го типу. В обох випадках годування травою значно знижує вплив корови на навколишнє середовище.

Вживайте менше таких продуктів

  • Запаковані продукти з високим ступенем обробки. На додаток до доданого цукру і солі продукти, запаковані в пластик, можуть містити в собі порцію шкідливих хімічних речовин. Одноразова пластикова упаковка також має досить низький рівень переробки, що робить її шкідливою для планети.
  • Вода в пляшках: вживати більше води корисно, але пляшка – це не добре. Вода в пляшках робить набагато більш негативний вплив на навколишнє середовище, ніж користі для здоров’я.
  • Традиційно вирощується птиця, свинина, яловичина або молочні продукти. Концентровані корми для тварин мають значно більший вуглецевий і водний слід, ніж їх аналоги на пасовищах. Також потрібні антибіотики для вирощування тварин, що негативно впливає на навколишнє середовище і кожен організм.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code