Сьогодні я буду намагатися з усіх сил навчити вас, як “розкручувати і закручувати” цукрові павутинки. Як я вже згадувала вчора, я дійсно ненавиджу писати пости з практичними рекомендаціями, тому що я рідко відчуваю, що у мене є повноваження або досвід, щоб сказати вам, як робити що-небудь не кажучи вже про те, що пов’язано з цукром. Це зовсім інша гра в м’яч. Але ось мій знайомий кондитер дійсно мене здивував. Він за допомогою простої гребінця і карамелі створив воістину дивовижне прикраса для десерту.
На жаль, у мене не так багато покрокових фото. Оскільки фотографії і палаючий цукор – речі несумісні. Адже так легко обпектися.
Цукор і декор
Прядильний цукор по своїй суті є більш товстої версією солодкої вати (яка набагато тонше і вимагає спеціальної машини для свого створення).
Є кілька способів розкрутити цукор. Один із способів – повільно збризнути карамелізований цукор з виделки (дуже, дуже тонкої безперервної цівкою) і багаторазово підкручувати отримані пасма до себе . Це не той метод, який я рекомендую, так як він набагато страшніше (і потенційно може викликати опіки), і його набагато складніше освоїти.
Саме складне в приготуванні пряжі з цукру – це отримати карамель потрібної температури. Коли буде занадто жарко, і вона не буде нормально розтікатися (і буде утворювати великі грудки). Занадто холодно і зовсім не буде “капати”. Це вимагає деякої практики, але я обіцяю, що в кінцевому підсумку вона перетворюється в дуже незначний “дощик” від вилки або щітки для волосся і сформує цукрові шовкові пасма. Цукор досить дивний продукт, який може прийняти будь-які форми.
Як ви зберігаєте перетворена цукор?
Закручений цукор дуже чутливий до вологи і нагріванню, тому я настійно рекомендую робити його в останню секунду. Якщо у вас є герметичний контейнер, його можна зберігати протягом короткого часу, якщо це необхідно. Якщо у вас є пакети з вологопоглиначем, помістіть їх в контейнер з пряденым цукром – вони допоможуть поглинути будь-яку надмірну вологість (тільки будьте обережні, щоб не проковтнути їх).
Кручений цукор буде мати саму легку і кращу текстуру (він стає важче, погоди і з часом втрачає висоту) відразу після його виготовлення. Що б ви не робили, отримуйте від цього задоволення і не ставтеся до себе надто серйозно. Ви завжди можете зробити ще одну партію.
Як закрутити цукор: 3-4 маленьких гнізда
Компоненти для готування:
- 1/2 склянки цукрового піску;
- 2 столові ложки води.
Інструкція:
- Помістіть чисту качалку на кухонну стійку, щоб вона трохи звисала. Потримайте другу половину качалки тим, що у вас є під рукою.
- Застеліть кухонна підлога газетними або паперовими рушниками.
- Змішайте цукор і воду в маленькій каструлі. Перемішайте на повільному вогні, поки цукор не розчиниться. Збільште вогонь до середнього і варіть (не заважаючи), поки карамель не придбає дуже світло-бурштиновий колір (уважно слідкуйте, як це станеться). Використовуйте кондитерську кисть, щоб змастити краї каструлі водою, щоб запобігти кристалізацію. Зніміть карамель з вогню відразу.
- Дайте карамелі охолонути тільки до тих пір, поки дуже дрібні тонкі пасма не утворюються, якщо їх збризнути виделкою. Опускаючи гребінець кілька разів в цукрову суміш, швидко бризкайте пасма цукру взад і вперед по скалці або ложці, яка змазаний рослинним маслом, щоб сформувати довгі звисаючі “локони”.
Карамель твердне дуже швидко. Готовий продукт краще використовувати негайно або зберігати в герметичному контейнері.